otohaber_logo
Haberler
Cenevre Roketleri
Audi ve Mercedes-Benz’in Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkartacağı yeni kompakt sporcuları 360 HP’ye ulaşan güçleriyle bu iş nereye varacak sorusunu da beraberinde getiriyor.
Cenevre Roketleri
Audi RS3 Sportback tanıtıldığında aslında bugünlerin geleceği belliydi. Biri çok güçlü ve hızlı bir otomobil üretti mi, öbürü onu geçmek için çalışır. 2.5 lt'lik 5 silindirli turbo motorundan 340 HP çıkartan Audi RS3 Sporback'i geçme şerefi şimdilik Mercedes-Benz'e ait. Alman markanın şimdiye kadar ürettiği en küçük AMG modeli olan A 45 AMG, 360 HP'lik gücüyle hem Audi'ye şah çekiyor, hem de dünyanın en güçlü 2.0 lt'lik motoruna sahip oluyor. 7 kademeli çift debriyajlı bir otomatik şanzıman, motorun gücünü 4 tekerleğe birden aktarırken, aracın 0-100 km/s hızlanması 4.6 saniye sürüyor. 4 tekerlekten çekiş sistemli ilk A Serisi olan A 45 AMG'nin arka aksı da doğal olarak yeniden tasarlanmış. Tasarımında ön ızgarası tamponları ve jantlarıyla kardeşlerinden ayrılan en güçlü A Serisi'nin iç mekanında da AMG'ye has koltuklar, karbon kaplamalar ve özel göstergeler kullanılmış. Üç farklı sürüş modu, özel egzoz sistemi, launch control (kalkış sistemi) ve kademeli ESP gibi sürüşle ilgili kendine has özellikler barındıran A 45 AMG'de güç gerektiği takdirde yüzde 50'ye varan oranda arka aksa yönlendiriliyor. 1.8 bar basınca sahip bir turboyla beslenen motorun maksimum torku 450 Nm iken, ortalama yakıt tüketimi 6.9 lt/100 km. Hızlanma değeriyle Audi RS3 Sportback'i egale eden, Mercedes-Benz A 45 AMG'nin ortalama tüketim değeriyse önceki kraldan tam 2.2 lt/100 km daha az! RS3 Sportback'i bir önceki nesil A3 Sportback üzerinde sunan Audi, Cenevre'de Mercedes-Benz'in A 45 AMG restine biraz daha güçsüz de olsa yeni S3 Sportback ile bir bakıma kontra çekiyor. Selefinde 265 HP gücünde olan Audi S3 Sportback, ikinci neslinde 300 HP'ye ulaşırken, 4 tekerlekten çekiş ve çift debriyajlı otomatik gibi artık marka geleneği diyebileceğimiz özellikleri de bünyesinde barındırıyor. 1445 kg ile selefine göre 70 kg hafifleyen S3 Sportback, ön ızgara, tampon, yan aynalar ve jantlar gibi özellikleriyle standart A3 Sportback modellerinden ayrılıyor. Otomatik şanzımanla 0-100 km/s hızlanmasını 5.0 saniyede tamamlayan S3 Sportback'in ortalama yakıt tüketimiyse yine otomatik şanzımanla birlikte 6.9 lt/100 km.
A serisi adına pek çok ilki barındıran A 45 AMG, kokpitindeki kırmızı havalandırma kanalları ve karbon-fiber dekorasyonuyla fark yaratıyor
Standart modellerden, altı düzleştirilmiş direksiyon simidi, S logoları ve alüminyum detaylarıyla ayrılan iç mekanda değerli ve kaliteli görünüyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.