otohaber_logo
Haberler
Enzo uçuşa geçti
Tüm süperspor otomobiller arasında en uç noktada dolaşan Ferrari Enzo’yu “elden geçiren” edo competition, 860 HP’lik bir canavar yarattı.
Enzo uçuşa geçti


Edo competition'ın çılgın mühendisleri bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Maserati ve Porsche gibi çok özel markaların araçlarını standart özelliklerle kullanmak istemeyen müşterileri memnun eden Alman modifiye markası, bu sefer de sınırları ne kadar zorlayabileceğini gösterdi. Hafifliği ve gücüyle zaten bir rüya otomobil olan Ferrari Enzo, edo competition'ın ellerinde 180 HP daha güçlendi. 100 kg daha hafifleyen Ferrari Enzo'nun 6.0 lt'lik V12 motorunun hacmi 6.3 lt'ye yükseltilmiş. Bunun için; yeni titanyum supaplar, modifiye edilmiş silindir başları ve eksantrik milleri kullanılmış. Standart olarak 660 HP güç üreten V12 motora bu kadarını yeterli görmeyen edo competition, yeni yüksek performanslı egzoz sistemi ve hava fi ltrelerini tercih etmiş. Motor devrinin 9600 d/d'ye kadar çıkmasını sağlayan edo competition, performansın kesintisiz olması için debriyajı da yenilenmiş. Ferrari Enzo'nun gücünü 840 HP'ye ulaştıran edo competition, egzoz son çıkışlarının da iptal edilmesiyle 860 HP güç üretmenin mümkün olacağı da belirtiliyor. Egzoz sisteminin bir diğer özelliği de, valfler sayesinde araç sesinin iki farklı tonda duyurabiliyor olması. 5800 d/d'de ulaşılan maksimum tork ise 780 Nm'ye kadar çıkıyor. Sadece güç artışıyla yetinmeyen edo competition, bir aracın daha fazla hızlanabilmesi için hafif olması gerektiği felsefesini bu canavara da uygulamış. Peki bu kadar tantana karşılığında ne oldu? 0-100 km/s hızlanması 3.2 saniyeye düşen Enzo, 0-300 km/s hıza sadece 19 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hız ise 390 km/s'ye kadar çıktı! Enzo'nun F1 şanzımanı 110 milisaniyede vites geçişleri sağlarken, Enzo XX Evolution ise 60 milisaniyede vites değiştirebiliyor! Bunun ne kadar etkileyici olduğunu anlamak için Formula 1 araçlarının 40 milisaniyede vites geçişleri sağladığını da hatırlamak gerek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.