otohaber_logo
Haberler
Filo Kiralamada Yeni Çözümler
Filo Kiralamada Yeni Çözümler
Frost & Sullivan'ın araştırmasına göre Avrupa'daki araç kiralama pazarı yeni yollar keşfetmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu keşif ve çözümlerin arasında kiralama şirketlerinin sadece kiralama yapmadıkları, filolarını genişlettikleri ve her ihtiyaca yönelik araç bulundurmak için çalıştıkları ortaya çıkıyor. Frost & Sullivan'ın "Avrupa Filo Kiralama Pazarının Stratejik Analizi" başlıklı araştırması, araç filosu kiralama pazarının 2011-2018 yılları arasında yüzde 6.2 oranında yıllık bileşik büyüme kaydedeceğini ortaya koyuyor.

Ekonomik Kriz Genişlemeyi Yavaşlatıyor
Araştırmaya göre Avrupa 'daki ekonomik kriz filoların yenilenme hızını ve genişleme hızını yavaşlatıyor. Bazı ülkelerde şirketler sözleşmelerini feshederken, sözleşmelerini 41 ila 45 aya kadar uzatmak zorunda kalanlar da oluyor. Bu sorunu çözmek için kiralama şirketleri, "Flexi Leasing" olarak adlandırılan yeni bir çözüm sunarak müşterileri olan şirketlere 12 ila 18 ay arasında kısa dönemli araç kiralama imkânı tanıyorlar.

Türkiye'de Filo Kiralama Pazarı
Türkiye pazarındada kendine yer bulan araç kiralama sektörü, sağladığı kolaylık ve avantajlar sayesinde tercih edilebilirliğini arttırıyor. Bu farkındalıkları gören kurumsal firmalar ise otomobil satın almak yerine kiralamayı tercih ediyorlar.Böylece filo kiralamak isteyen şirketler, ihtiyaçlarına göre araç miktarını sınıfını ve özelliklerini belirleyip operasyonel filo kiralama şirketleriyle görüşerek yapılacak sözleşmeye
paralel olarak teslim alıyorlar. Büyüme olasılığı yıllar öncesinde söylenen araç kiralama pazarı Türkiye'de 5 Milyar TL'ye ulaştı.Türkiye genelinde 150 bin adet kiralık araç bulunmaktadır. 2017 yılınada ise bu pazar yaklaşık 10 milyar TL ye ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.