otohaber_logo
Haberler
Honda'dan yeni çevreci sporcu
Yakıt ekonomisi için diğer üreticilerden farklı olarak dizel motorlardan uzak duran ve hibrid motor sistemlerine ağırlık veren Honda, yılın ilk büyük otomobil fuarında tanıtılan CR-Z ile, hem efsane CRX’in ruhunu canlandırıyor hem de çevre bilincini sport
Honda'dan yeni çevreci sporcu


Çevreci olmak eğlenceden uzak durmak mıdır? Ya da tersinden soralım, eğlenceli olmak çevreye zarar vermeyi mi gerektirir? Hiç sanmıyoruz. Honda da bizimle aynı fi kirde olmalı ki, hem sportif hem de çevreci yeni coupesi CR-Z'yi seri üretim versiyonuyla Detoit'te tanıttı. Seksenli yıllarda dünyaya gelip "kült" statüsüne ulaşan efsane CRX'in ilk gerçek selefi olarak da kabul edilebilecek olan sportif coupe, özellikle tavan yapısı ve karoser oranlarıyla bu yönünü ortaya koyuyor. Tasarımı kadar kompakt boyutlarıyla da atası CRX'i hatırlatan CR-Z'nin iç tasarımında modern teknolojisine yakışan fütüristik bir anlayış hakim. Fuarda tanıtılan Amerikan versiyonu 2 kişilik olan aracın Avrupa ve Japonya versiyonlarında ise isteğe bağlı olarak arka koltuklar da sunulacak. 4 kişiden çok, sürücü ve yanındaki yolcu düşünülerek şekillenen kabinde, arka koltukların katlanmasıyla düz bir bagaj zemini elde edilmesi aracın günlük kullanıma uygunluğunu ve değişkenliğini arttırıyor. Geçtiğimiz yıl satışa sunulan Honda Insight'ın kısaltılmış platformunda üretilen araçta, 1.5 lt'lik benzinli ve 14 HP'lik elektrikli motorlardan oluşan hibrid ünitesi toplamda 124 HP güç ve 174 Nm'lik tork değerleri sunuyor. Elektrik motorunun, maksimum tork değerini 1500 d/d'de sunması dizelleri hatırlatan bir alt devir çekişi vadediyor. 0-100 km/s hızlanmasını 9.7 saniyede tamamlayıp, 192 km/s'lik maksimum hıza ulaşan 1160 kg ağırlığındaki sportif hibridin ortalama yakıt tüketimi 5.0 lt/100 km iken, CO2 emisyon değeri 117 g/ km. Dünyanın ilk 6 ileri manuel şanzımanlı hibrid otomobili olan CR-Z'de sunulan 3 sürüş modu sayesinde, direksiyon ve gaz tepkileriyle IMA olarak adlandırılan hibrid ünitesinin çalışma karakteri ekonomi ve sportiflik arasında değişiyor. CRX'in gecikmeli halefi olarak da görülebilecek olan CR-Z'nin tıpkı atası gibi makul bir fi yat karşılığında yüksek bir sportiflik ve keyif faktörü sunması beklenirken, aracın Almanya için 20.000 Euro civarında bir başlangıç fiyatı taşıması öngörülüyor. Fuarda Amerika versiyonuyla sergilenen Honda CR-Z, Avrupa versiyonunda LED'li gündüz farlarıyla farklılaşırken, aracın şubat ayında Japonya'da başlayacak satışlarını, Avrupa ve Amerika yılın ikinci yarısında takip edecekler.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.