otohaber_logo
Haberler
Audi'den R8'e doping
Audi süpersporcusu R8 5.2 FSI’ın zaten vahşi olan karakterini, 35 HP’lik doping ve 100 kilogramlık bir diyetle bir üst seviyeye çıkartırken, 333 adetlik üretim sayısı R8 GT’ye nesli tükenen bir vahşi hayvan özelliği de kazandırıyor.
Audi'den R8'e doping


Audi'nin keyfi nin yerinde olduğu söylemek için müneccim olmaya gerek yok. Zira pek çok üreticinin sıkıntılarla boğuşup daha küçük, daha güçsüz ve daha ekonomik modellere yoğunlaştığı bir dönemde, Ingolstadt'lı firma standart 525 HP'lik güç ve 316 km/s'lik maksimum hız değerleriyle zaten "aşmış" bir otomobil olan R8 5.2 FSI'ı daha da etkileyici bir karaktere büründürüyor. Dış tasarımında ağırlık tasarrufuna yönelik önlemlerin göze çarptığı araçta karbon eklentiler yoğunca kullanılmış. 19 inçlik özel tasarımlı jantlarla birlikte GT'ye özel olan sabit karbon spoylerle de hava sürtünmesinin azaltılması amaçlanmış. Standart modele göre inceltilen ön cam gibi, özel yan aynalar, fiberglas koltuklar ve özel alaşımlı motor kapağı da boş ağırlığın standart modele göre 100 kilogram azalmasında önemli rol oynuyorlar. R8 GT'nin sadece 333 adet üretilecek özel bir otomobil olduğunu vites kolundaki seri numarasıyla ortaya koyan Audi, süpersporcusunun gösterge tablosu ve iç mekan kaplamalarında da bu modele has bir tarzı benimsemiş. Standart R8 5.2 FSI'lara göre 35 HP'lik güç avantajına sahip olan olan R8 GT, 560 HP'ye yükselen gücüyle aynı zamanda platform kardeşi Lamborghini Gallardo LP 560-4'e de göndermede bulunuyor. 320 km/s'lik maksimum hıza ulaşan R8 GT'nin 3.6 saniyelik 0-100 km/s hızlanması da standart modelden 0.3 saniye daha başarılı. Standart olarak 6 ileri manuel şanzımanla donatılan R8 GT'de 6 kademeli sıralı R tronic şanzıman ise opsiyon listesinde yer alıyor. Launch control sistemi sayesinde pist otomobillerini hatırlatan kalkışlar vadeden en özel R8'de sunulan sportif ayarlı ESP, geç devreye girerek sürücüye daha fazla oyun alanı bırakıyor. Standart modellerde sunulan lüks ve konfor donanımlarının tamamına sahip olan R8 GT, isteğe bağlı olarak sunulan yarış paketinin tercih edilmesi durumunda, takla kafesi, 4 noktalı emniyet kemeri, yangın söndürücü ve elektrik kesme sistemiyle gerçek bir yarışçı haline dönüşüyor. 193.000 Euro'dan başlayan Almanya fiyatlarıyla satışa sunulan R8 GT için şimdiden koleksiyonerlerin ve yarış tutkunların sıraya girmesi bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.