otohaber_logo
Haberler
Yeni BMW 6 Serisi Coupe
BMW’nin radikal tasarımıyla “ya sev, ya nefret et” tarzı otomobillerinin başında gelen ikinci nesil 6 Serisi Coupe, üçüncü neslinde artık daha fazla beğeniye hitap eden, dengeli ve akıcı bir tasarıma kavuştu.
Yeni BMW 6 Serisi Coupe


Chris Bangle adı BMW tarihine kazınan en önemli isimlerin başında geliyor. 2009 yılına kadar BMW'nin tasarımında dümen başındaki kişi olan Amerikalı tasarımcı, radikal tasarımlı modelleriyle markanın bugünkü gelişimine önemli katkılarda bulundu. Bazıları tarafından çok sevilen, kimileri tarafındansa hiç beğenilmeyen Bangle çizgilerinin en önemlileri arasında yer alan ikinci nesil 6 Serisi, tanıtılan üçüncü neslinde artık daha akıcı bir model haline geldi. 2010 Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenen konsept versiyonuna çok yakın bir şekilde üretime geçen üçüncü nesil 6 Serisi'nde BMW tarafından yapılan açıklamaya göre, dalgaların doğal hareketlerinden esinlenilen bir tasarım benimsenmiş. Ön bölümde motor kaputunun üzerindeki V şekilli kat ve LED'lerle ışıldayan farlar etkileyici görünürken ikinci nesilde eleştirilen, bagaj kapağındaki çıkıntı artık çok daha zarif ve göze batmayan bir hale getirilmiş. Aracın hem yüzünde hem de arka bölümünde yatay tasarım unsurlarının kullanılmasıyla birlikte genişliğin de selef modele göre 39 mm artması sayesinde yeni 6 Serisi Coupe artık çok daha güçlü ve yere sağlam basan bir görünüme sahip. İkinci nesilde eleştiri konusu olan kısıtlı arka koltuk genişliğinin yeni modelde bertaraf edilebilmesi için dingil mesafesi 75 mm arttırılmış. Bu değişikliğin pratikte ne kadar işe yaradığını görmek için ilk sürüş izlenimini veya testi beklememiz gerekecek. İç mekanda daha önce tanıtılan cabrio kardeşle aynı manzaralar sunulurken, kalite seviyesinin yüksek olacağını tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. İlk etapta 407 HP gücündeki 4.4 lt'lik çift turbo benzinli V8 ile 320 HP gücündeki 3.0 lt'lik sıralı 6 silindirli benzinli motorlarla yollara çıkacak olan yeni 6 Serisi Coupe'de 8 kademeli otomatik şanzıman standart. İlerleyen süreçte ekonomik bir dizel ve yüksek performanslı bir M versiyonuna da kavuşacak olan yeni 6 Serisi Coupe, Almanya pazarında eylülde 74.700 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacakken, aracın Türkiye'ye kesin geliş tarihi henüz belli değil.

BMW 6 Serisi Coupe Fotoğrafları İçin Tıklayınız

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.