otohaber_logo
Haberler
Kadınlar Evoque İster
Kadınlar ve erkeklerin otomobil tercihleri genelde farklı olmuştur. COTY üyeleri Chevrolet Volt ve Opel Ampera’yı 2012’nin en iyileri olarak belirlerken kadın otomobil gazetecilerinin tercihi farklı oldu.
Kadınlar Evoque İster

Yılın otomobili olabilmek markalar açısından çok önemli. Bunu COTY'de oy veren tek Türk gazeteci olan Ufuk Sandık'ın birinci olan modellere 0 puan vermesine bozulan marka yöneticilerinden de hatırlıyoruz. 12 ülkeden 20 kadın otomobil gazetecisinden oluşan jüri bu yıl 4 kategoride kadınların gözünde yılın otomobillerini belirledi. Farklı kriterlerle birlikte verilen oylamanın sonucunda en fazla oyu alan Range Rover Evoque olurken, ikincilik BMW 3 Serisi'nin ve üçüncülükse Audi Q3'ün oldu. İlk ödülün 2010 yılında Jaguar XJ'ye verildiği Women's COTY'de 2011 yılı Citroen DS3 ve BMW 5 Serisi arasındaki rekabete sahne olmuş ve iki model de eşit puan alarak birinci seçilmişti. 4 kategoriden biri olan "aile otomobili"nde birincilik BMW 3 Serisi'nin olurken, lüks otomobil sınıfında yine birincilik Range Rover Evoque'un oldu. Spor otomobil kategorisinin kazananı Porsche 911 olurken yılın kadınlar gözünde en ekonomik otomobili Honda Civic oldu. Bu sayede "kadınlar hangi otomobili" sever sorusunu kendine soran erkekler için bir rehber niteliği taşıyan ödüller de bu yılki Paris Otomobil Fuarı'nda kazanan markalara verilecek.

İlki 2010 yılında düzenlenen Women's COTY'de, ilk birinci Jaguar XJ iken bu yıl zirvede Evoque var.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.