otohaber_logo
Haberler
Karşınızda En Hızlı Polo
220 HP’lik bir Polo mu? 70’li yıllarda bunu birine söyleseniz ve tarih olarak da 2012’yi verseniz, Mayalar’ın kıyamet alametlerinden biri sanabilirdi.
Karşınızda En Hızlı Polo
Volkswagen'in 2013 Dünya Ralli Şampiyonası'na girmesiyle üretilen Polo R WRC, takımın Monte Carlo'daki lansmanında resmi olarak tanıtıldı. Mayısta VW Grubu'un Avusturya'nın Wörthersee kentinde düzenlediği GTI Treffen etkinliğinde sergilenen Polo WRC Street konsepti ile Volkswagen, Polo R WRC'nin önizlemesi sunulmuştu. Beşinci nesil Polo platformunu temel alan araç gücünü Golf GTI'daki turbo beslemeli, 4 silindirli 2.0 lt'lik benzinli motordan alıyor. En hızlı Polo 4500-6300 d/d aralığında 220 HP maksimum güç ve 2500-4400 d/d arasında 350 Nm maksimum tork üretiyor. Aracın boş ağırlığı 1324 kg. Yol ve ralli Polo'ları arasındaki bağı vurgulayan VW yetkilileri Polo R WRC'nin ralli aracının onaylanmasına yardımcı olmak için yapıldığını da teyit etti. Kısa oranlı altı ileri manuel şanzımanla sunulan Polo R WRC, 0'dan 100 km/s'ye 6.4 saniyede çıkıyor ve 243 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.
Bu Da Ralli Versiyonu
Sebastien Ogier ve Jari-Matti Latvala'nın pilotajlarındaki WRC aracında FIA kuralları gereği 311 HP gücündeki 1.6 lt'lik turbo beslemeli ünite görev yapıyor. 6 kademeli sıralı şanzıman üzerinden 4 tekerleğe aktarılan güç, aracın ayarına göre 0-100 km/s hızlanmasının 3.9 saniyeye kadar düşmesini sağlarken, maksimum hız yaklaşık 200 km/s. Ön ve arkada çok diskli, limitli kaydırmalı diferansiyel kilitleri sayesinde 425 Nm'lik abartılı torkun kontrollü bir biçimde yola aktarılması sağlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.