otohaber_logo
Haberler
Toyota Kablosuz Şarj Edecek
Prius ile hibrid dünyasının en bilinen markası olan Japon Toyota, şarj edilebilir üniteleri geliştirme konusunda önemli bir adım daha attı.
Toyota Kablosuz Şarj Edecek

Şu ana kadar toplamda 6 milyonu aşkın hibrid otomobil satan Toyota, Plug-in Hybrid ve elektrik motoru ile çalışan araçlar için yeni geliştirdiği kablosuz pil şarj sisteminin teknik testlerine Şubat ayı sonunda başlayacak. Yeni sistemle birlikte elektrik motorlu araçların en çok sorun teşkil eden noktası olan akülerinin 90 dakikada şarj edilebileceği açıklanan bilgiler arasında. Toyota tarafından yapılan açıklamada; yeni kablosuz şarj sisteminde manyetik rezonans teknolojisi kullanıldığı ifade edilirken, manyetik rezonans iletici aktarım sistemi; zeminde bulunan bir bobin sayesinde elektriği araçta bulunan ikinci bobine iletiyor ve akünün şarj olmasını sağlıyor.

Şu anda test aşamasında merkez olarak Japonya'nın Aichi Bölgesi'ndeki 3 ev pilot olarak seçilerek 3 adet Plug-in Hybrid araç sağlandı. Bir yıl sürmesi planlanan testlerde, şarj özellikleri, şarj frekansı, kullanıcı memnuniyeti ve kullanım kolaylığı ölçümlenecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.