otohaber_logo
Haberler
Küba’da İthal Otomobil Yasağı Kalktı Ama
1959’dan 2013 Aralık ayına kadar süren otomobilde ithalat yasağından sonra ülkedeki otomobil satışlarında patlama olması bekleniyordu.
Küba’da İthal Otomobil Yasağı Kalktı Ama

Küba'nın yeni yönetimi, bundan altı ay önce otomobilde ithalat yasağını kaldırdı. Buna rağmen, beklenen otomobil satışı gerçekleşmedi. Reuters'ın haberine göre; yarım yıllık bu periyotta 50 otomobil ve 4 motosiklet satıldı. Neden diye sormak gerekirse, ülkede 2013 Peugeot 206'nın fiyatı tam olarak 91.000 dolar. Eğer çıtayı biraz daha yukarı çekip Peugeot 508 almak isterseniz, fiyat 263.000 dolara kadar çıkıyor.

Rejimden ötürü Küba, 1950'li yıllara ait Chevrolet ve Buick marka otomobillerle dolu. Hatta ülkede Küba'da üretilmiş otomobiller haricinde otomobil satışı dahi yasaktı. 2011 yılında Küba Başkanı Raul Castro bu yasağı kaldırarak, halkın aralarında otomobil alımı ve satımı yapmasının önünü açtı.

Küba'nın Renkli Otomobilleri Galerisi İçin TIKLAYINIZ

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.