otohaber_logo
Haberler
Ford S-Max’te İkinci Perde
Dinamik tasarım ve 7 kişilik oturma kapasitesi… Ford’un büyük MPV’si birçok babanın rüyalarını süsleyecek türden özelliklerle donatılmış.
Ford S-Max’te İkinci Perde

Bir ailenin olmazsa olmazı ilk etapta geniş hacimli bir otomobildir. Peki ya bir babanın? İşte bu noktada geniş hacimden çok, tasarım ve dinamizm öne çıkar. Ford'un büyük MPV'si S-MAX sportif tasarımı ve 7 kişilik oturma kapasitesiyle babaları kalbinden vurmaya geliyor. 2013 Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan S-MAX Concept modelinin üretim versiyonunda makyajlanan Focus ve Fiesta modellerinden izler görülüyor. Paris'te dünya prömiyeri gerçekleşecek bu büyük MPV'nin ikizkenar krom radyatör ızgarası ve oyuk far yapısı selefine göre temel farklılıkları oluşturuyor.

Ford Mondeo'dan baz alınan S-Max sınıfında ilk kez sunulan ikinci ve üçüncü sırada elektrikli katlanabilir koltuklarıyla ilk etapta ne kadar pratik bir otomobil olduğu ortaya koyuyor. Ayrıca,ilk olarak Kuga'da kullanılan hareket sensörlü bagaj kapağı da araçta yer alan diğer bir pratik özellik. İkinci jenerasyon modelde, elektronik olarak ayarlanabilen direksiyon mili, arka koltukların etrafında ilk kez sunulan hava yastıkları ve koltuk ısıtma-soğutma sistemine sahip ön koltuklar yer alıyor.

Bir aile otomobilinde elbette güvenlik sistemleri olmazsa olmaz. Yeni S-Max, aktif park sistemi, kör nokta kamerası, şerit takip sistemi ve otomatik frenleme sistemi gibi özellikleri bir arada sunuyor.

Teknik detayları henüz resmiyet kazanmamış olsa da S-Max'in kaputunun altında Ford'un yeni 1.5 litrelik EcoBoost motorunun yer alması bekleniyor. 160 HP'lik bu motorun yanı sıra 2.0 litrelik 240 HP üreten EcoBoost motor da benzinli motorun da gamında yer alacağı bilgiler arasında... Altı kademeli otomatik ve manuel şanzımanlarla kombine olacak S-Max'in dizel cephesinde ise, 2.0 TDCi motorun değişik güçlerde versiyonları sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.