otohaber_logo
Haberler
Uçan Otomobil Hayali
Fransız markanın birkaç gün içerisinde Türkiye’de satışa sunacağı ZOE, tasarımıyla akıllara “uçan otomobilleri ne zaman göreceğiz?” sorusunu getiriyor.
Uçan Otomobil Hayali

Belki bir çocukluk hayali, belki de şu an çok zor gibi görünse de "Neden olmasın?" dedirten uçan otomobiller; trafik yok, rahatsız edici zemin şartları ve zaman kaybı da yok. Hani filmlerde gördüğümüz hatta bilenler için Jetgiller çizgi filmindeki araçlar… Yepyeni teknolojiler hiç şüphe yok ki bizi uçan otomobillere doğru götürüyor. Gerek tasarımları gerekse teknolojileri, insanoğlunun becerilerinin sınırı olmadığını ortaya koyuyor. 24 Eylül'de Türkiye'de satışa sunulacak ZOE de tasarımıyla akıllara "uçan otomobilleri ne zaman göreceğiz?" sorusunu getirmiyor değil.

Renault'nun "Drive Change 2016" felsefesi altında geliştirilen ZOE'nin sıra dışı tasarımı konsept halindekine benzer bir çizgi izliyor. Özellikle otomobilin yüzündeki akıcı ve parlak hatlar markanın yeni nesil tasarım anlayışına vurgu yapıyor. Elektrikli bir aracın elbette ki tasarımında bazı ince detaylara da yer verilmeli… Renault, bu aracın elektrikli bir otomobil olduğunu logoda, farlarda ve koyu renkli camlardaki mavi renk efektiyle ortaya koyuyor. 16 inç hafif alaşım jantlar ise sportif tasarımın en önemli detayı olarak göze çarpıyor. Clio ile küçük sınıfta Fransız markanın bayrağını dalgalandıracak ZOE'nin iç mekanı da en az dışı kadar ilgi çekici ve şık. Sade bir görünüme sahip otomobilin bej rengi döşemesi, yeni direksiyon simidi, Z.E logolu vites topuzu ve gösterge paneli iç mekanın güzelliğini ve detaylı çalışıldığını ortaya koyuyor.

Renault ZOE güvenlikten de ödün vermiyor. EuroNCAP'ten 5 yıldızla ayrılan bu elektrikli şehirli, Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS), Elektronik Denge Programı (ESC), Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR), Acil Fren Destek Sistemi (AFU), Sürücü ve yolcu ön hava ve yan yastıkları, Çocuk koltuğu sabitleyici (ISOFIX), Hız ayar ve sınırlayıcı (Cruise Control), Yokuşta kalkış destek sistemi (Hill Holder), Arka park sensörü, LED gündüz farları, Elektronik klima, Eller serbest Renault Card sistemi, Otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü, Elektrikli ve ısıtmalı dış dikiz aynaları, Deri direksiyon, Renault Take Care Paketi (Hava iyonizeri, Hava kirliliği kaptörü, Aktif parfüm difüzörü), Renault R-LINK internet bağlantılı entegre navigasyon ve multimedya sistemi, USB & Bluetooth Bağlantısı, Range OptimiZEr (Menzil İyileştirme) Sistemi gibi birçok özelliği beraberinde sunuyor.

ZOE'nin kaputunun altında ise 88 HP güç ve 220 Nm'lik tork değerine sahip elektrikli bir motor yatıyor. Bu motor ile ZOE 0'dan 50 km/s hıza 4 saniyede ulaşmayı başarıyor. Onaylanmış menzili 210 km olan araç ile yol ve hava şartlarına bağlı olarak en az 100 km'lik yol yapmak mümkün. ZOE, Cameleon pil şarj cihazı sayesinde şarj istasyonunda mevcut güce bağlı olarak (3kW ve 43kW arası) 30 dakika ila dokuz saat arasında tamamen şarj edilebiliyor. Ayrıca bunun için tek tip bağlantı kullanan ilk elektrik motorlu araç olma özelliğine sahip. Renault ZOE 66.500TL'den başlayan fiyatlarla(pil kiralama bedeli hariç)satışa sunuluyor. Aracın pili Twizy gibi araçla birlikte satılmıyor ve aylık 52-182 Euro arasında bir kiralama ücretine sahip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.