otohaber_logo
Haberler
Yeni Fabia Türkiye’ye Geliyor
Skoda'nın B segmentindeki temsilcisi modeli Fabia, 2015’in mart ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak.
Yeni Fabia Türkiye’ye Geliyor

Çek üreticinin en son ürünü yeni Fabia'sı ekim ayında Paris Otomobil Fuarı'ndaki dünya prömiyerinin ardından, Türkiye yollarına girmeye hazırlanıyor. Yeni model, bu yılın ilk aylarında Volkswagen Polo ile aynı platform olan "PQ26" üzerinde yükseliyor.

Rapid Spaceback'in küçük versiyonu gibi gözüken yeni Fabia'nın ağırlığı selefine göre 65 kg hafifleyerek 980 kg düşürülmüş. Daha keskin hatlarıyla dikkat çeken modelin yeni farları maskülen bir görünüm sağlarken, Çek markanın en son nesil ızgara yapısı ön bölümde sportiflik hissini arttırıyor. Arkada ise dörtgen stop lambaları ve yenilenen tampon Fabia'nın selefine göre öne çıkan noktalarından oluyor.

Avrupa'da segmentinin en çok satan modellerinden olan Fiesta'yı gözüne kestiren Fabia, yeni platformla birlikte, artık 90 mm daha geniş ve 30 mm daha alçak. Aracın bagaj hacmi de 15 litre arttırılarak, 315 litreden 330 litreye çıkartılmış.

Yeni Fabia'nın kaputunun altındaki seçenekler arasında, Euro6 normlarına uygun üç ve dört silindirli motorlar yer alıyor. 1.0 litrelik MPI 60 HP ve 75 HP olmak üzere iki farklı güç üreten üç silindirli ve 1.2 litrelik 110 HP TSi motorlar Yeni Fabia'nın benzinli ünite tarafını oluştururken, dizel cephesinde ise yepyeni 1.4 litrelik üç silindirli dizel motorun 75 HP ve 105 HP'lik iki farklı güç üreten versiyonu bulunuyor. Ayrıca Türkiye pazarında satışa sunulacak 1.4 TDi 90 HP'lik motor DSG şanzımanla birlikte satın alınabilecek. Ayrıca 1.2 litrelik TSi motor da yine DSG şanzımana sahip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.