otohaber_logo
Haberler
Gençler Artık Daha Güvenli Kullanıyor
Amerika’da Trafik Güvenliği Birliği’nin yaptığı son araştırma 15-19 yaş arası gençlerin yaptığı ölümcül kazaların yüzde 56 azaldığını ortaya koydu.
Gençler Artık Daha Güvenli Kullanıyor

Aileler artık daha rahat. Genç sürücülerin kaza oranı hızlı bir şekilde düşüyor. Merkezi Amerika'da olan Trafik Güvenliği Birliği, genç sürücülerin karıştığı ölümcül kazaların yüzde 56 seviyelerinde azaldığını söylüyor. Bunun nedeni olarak, emniyet kemeri kullanımının artması, ehliyet sınavlarından başarılı bir şekilde geçilmesi ve yüksek yakıt fiyatları olduğu söyleniyor.

Bu sonuçlara göre; genç ve tecrübesiz sürücülerin ölüm oranı da aynı orantıda düştü. Ayrıca yapılan araştırma, gençlerin yaptığı ölümlü kazalarda, hayatını kaybedenlerin yüzde 30'unun sürücü, yüzde 27'sinin ise yolcular olduğunu ortaya koydu. Yaya ve bisikletli sürücüler ise bu kazaların yüzde 10'unda hayatını kaybediyor.

Trafik Güvenliği Birliği CEO'su Peter Kissing konuyla ilgili "Bu veriler her ne kadar umut vaat etse de genç sürücülerin hem dikkat hem de emniyet kemeri konusunda uyarılması gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.