otohaber_logo
Haberler
Volvo’nun Yeni Kozları
Model yelpazesini 5 yıl içinde tamamen yenilemeyi hedefleyen Volvo, temmuz ayından bu yana satışa sunduğu XC90’ı ve daha önce Türkiye pazarında yer almadığı 1.6 litrelik benzinli ve altı kategorisinde T3 motoruyla yılın ikinci yarısında elini güçlendirdi.
Volvo’nun Yeni Kozları

Türkiye'de en çok tercih edilen motor hacmi hiç şüphesiz 1.6 litre ve altı… Dizel cephesinde 1.6 litrelik D2 motoruyla bu kulvarda boy gösteren Volvo, bu motorun bir alternatifi olarak 1.5 litrelik T3 motoru da satışa sundu. 152 HP(5000 d/d) güç ve 250 Nm tork(1700 d/d ile 4000 d/d) üreten T3 motor S60, V60, V40 ve V40 Cross Country olmak üzere dört farklı modelde satışa sunulacak. 6 kademeli Geartronic şanzımanla birlikte sunulacak dört silindirli T3 motora sahip dört modelde kendi sınıfındaki modellere göre daha uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Yerini aldığı 180 HP'lik T4 motora göre birçok avantaj sunan T3'ü model model değerlendirmek gerekirse; S60 T3, T4'le karşılaştırıldığında (1.6 lt, dört silindir, Powershift şanzımanlı 180 hp, 240 Nm) 28 hp daha düşük bir güce sahip olmasına rağmen fabrika verilerine göre; 10 Nm daha fazla tork, 0,4sn daha iyi 0-100km/h hızlanması (8,6sn) ve şehir içinde 2 lt daha az yakıt tüketimi, ortalama tüketimde ise 1 lt daha az yakıt tüketimi (S60 için şehir içi 7,5 lt, ortalama 5,8, şehir dışı 4,8) sağlıyor. Aynı karşılaştırma V40'ta yapıldığında ise, 0,2sn daha iyi 0-100km/s hızlanması (8,3sn) ve şehir içinde 0,6 lt daha az yakıt tüketimi, ortalama tüketimde 0,6 lt daha az yakıt tüketimi (V40 için şehir içi 7,3 lt, ortalama 5,5, şehir dışı 4,5) sağlıyor.

XC90 Kullanıcılarla Buluştu

Volvo'nun dünyanın en şık SUV'u olarak nitelendirdiği XC90 da Türkiye yollarına çıktı. Geçtiğimiz yaz sonunda dünya lansmanı gerçekleştirilen XC90, ilk kez haziran ayında showroomlardaki yerini almıştı. 2002 yılında ilk nesliyle fırtınalar estiren modelin ikinci nesli Türkiye'ye ilk etapta 250 adetlik bir kota ile geldi. Bu sayının büyük bir bölümünü satmaya başaran Volvo Car Türkiye, XC90'ın tasarımından ziyade birçok güvenlik detayını da beraberinde sunuyor. Sunulan pakette her biri dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan iki güvenlik teknolojisi yer alıyor: Yoldan çıkma koruma paketi ve kavşaklarda çarpışma anında otomatik fren özelliği.

Yeni XC90, yoldan çıkma durumunda, ön emniyet kemerleri yolcuların pozisyonlarını sabitlemek için sıkılaşıyor. Koltuk ve koltuk çerçevesi arasındaki enerji emilim özelliği otomobil sert bir zemine düşüş yapınca ortaya çıkabilecek dikey güçleri yastıklıyor ve böylece omurga yaralanmalarını engellemeye yardım ediyor.

XC90, sürücü kavşaklarda bir araçla aniden karşı karşıya gelince otomatik fren yapma teknolojisine sahip dünyadaki ilk otomobil. Volvo Cars'ın tüm otomatik frenleme fonksiyonlarını kapsayan City Safety-Şehirde Güvenlik Sistemi, yeni XC90'da standart olarak yer alıyor. Sistem, hem gündüz, hem de gece, otomobilin önündeki araçları, bisikletlileri ve yayaları kapsıyor.

Yeni XC90'ın kaputunun altında ise 2.0 litrelik 4 silindirli 225 HP güç üreten D5 motora yer veriliyor. 8 ileri otomatik şanzıman ve AWD dört tekerlekten çekiş sistemiyle gücünü yere aktaran versiyona alternatif olarak önümüzdeki aylarda T8 plug-in hibrid versiyon sunulacak. Toplamda 406 HP güç üreten 2.0 litrelik benzinli ve elektrikli motor kombinasyonu verimliliğiyle öne çıkıyor. XC90 T8'in önümüzdeki aylarda satışa sunulması planlanıyor. XC90'ın Türkiye başlangıç fiyatı ise 305.390 TL.

"Gelecek Sene S90 Gelecek"

Volvo Car Çek Cumhuriyeti'nde Genel Müdür olarak 5 yıl görev yaptıktan sonra Türkiye'ye atanan Volvo Car Turkey Yeni Genel Müdürü Frank Versaevel test sürüşü sonrasındaki toplantıda, yeni görevi ve hedefleri hakkında konuştu. Versaevel, "Türkiye, sahip olduğu potansiyelle her zaman beni heyecanlandıran bir ülke oldu. Çek Cumhuriyeti gibi daha düşük adetlerin satıldığı bir pazardan, çok daha yüksek adetlerin konuşulduğu bir pazara gelmek benim için heyecan ve mutluluk verici" dedi. Volvo Car Turkey'in önümüzdeki yıllarda da yeni model heyecanı yaşayacağından bahseden Frank Versaevel, "Yeni XC90, 3 yıllık bir çalışmanın ve 11 milyar dolarlık bir yatırım programının parçası oldu. Birçok yönden Volvo tarihinde yeni bir dönemin başlangıcını oluşturuyor. Aynı zamanda Türkiye'nin bir sedan pazarı olduğunu biliyorum ve gelecek sene çok önemli bir sedan modelimiz olan S90 gelecek. Bugün tanıştığınız Yeni XC90 ve önümüzdeki yıl içinde gelecek Yeni S90'la beraber, Türkiye'de heyecanlı günler yaşayacağız." dedi. Volvo Cars'ın 2020 Vizyonu'na da değinen Genel Müdür, "Güvenlik konusunda geliştirdiği 2020 Vizyonu'na adım adım yaklaşan Volvo Cars, '2020 yılında yeni bir Volvo otomobilin içerisinde hiç kimse hayatını kaybetmeyecek ya da ciddi şekilde yaralanmayacak' mottosunu hayata geçirmek için ciddi adımlar atıyor ve AR-GE çalışmalarına global ölçekte devam ediyor. XC90 ve diğer yeni modellerimizle 2020 Vizyonu'na doğru, hızla yol alacağız" diye konuştu.

25 yıldır Volvo bünyesinde görev yapan Frank Versaevel, babasının da Volvo'da görev yapması nedeniyle doğduğundan bu yana Volvo'yla iç içe olduğunu da anlattı. "Volvo'nun içinde doğdum, Volvo'nun içinde büyüdüm ve hala Volvo'nun içindeyim" diyen Versaevel, kariyerini ise "25 yıl önce Volvo bünyesinde Belçika Gent'teki fabrikada Üretim, Planlama, Dağıtım ve Lojistikten sorumlu olarak çalışmaya başladım. 7 yıl boyunca farklı lojistik pozisyonlarında görev aldıktan sonra, Brüksel'deki Avrupa Satış ve Pazarlama Organizasyonu içerisinde çalıştım. Brüksel'de 3 yıl çalışıp, daha sonra 5 yıllığına Amerika'ya gittim. 2001 yılında Volvo Cars Kuzey Amerika Satış Planlama ve Lojistik takımını yönetmeye başladım. 2006 yılında Göteborg (İsveç)'da, İş ve Hacim Optimizasyon takımının başına geçtim. Daha fazla pazarın içinde, yetkili satıcılar ve müşterilerle iç içe olmak istedim. Bunun için Volvo Car Çek Cumhuriyeti'nde Genel Müdürlük görevini kabul ettim. Ve 5 yıl sonra şimdi Türkiye'deyim" sözleriyle özetledi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.