otohaber_logo
Haberler
Porsche 911 Turbo ve Turbo S Gün Yüzüne Çıktı
Porsche, makyajlı 911 Turbo ve 911 Turbo S modellerini Detroit Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkaracak.
Porsche 911 Turbo ve Turbo S Gün Yüzüne Çıktı

Alman marka Porsche, makyajladığı 911 ailesinin Turbo ve Turbo S versiyonlarının ilk detaylarını paylaştı. Elden geçirilmiş hava girişleri ve yeni hareketli LED gündüz farlarıyla yüzünü gerdiren modele daha yakından bakıldığında yeni kapı kolları, güncellenen stop lambaları ve 20 inç'lik hafif alaşım jantlar göze çarpıyor. Ayrıca yeni motor kapağı ve küçük dokunuşlar yapılmış arka tampıonda makyajla birlikte yapılan değişiklikler arasında yer alıyor.

İç mekanda ise daha detaylı bir yenilenmeye gidilmiş. Porsche 911 Turbo modellerinde artık yeni spor bir direksiyon simidi ve bu direksiyon üzerinde Normal, Sport, Sport Plus ve Individual sürüş ayarlarının yapılmasını sağlanan bir buton dikkat çekiyor. Yenilenen Porsche Communication Management sistemi ve standart olarak sunulan Bose ses sistemi yine makyajın iç mekandaki yenilikleri arasında.

Makyajlı 911 Turbo'larda Sport Chrono paketi standart olarak sunuluyor. Bu paketle birlikte sunulan ve otomobilin motor ve şanzıman performansını sportif kullanım için ayarlayan Sport Response tuşu dikkat çeken özelliklerden olurken, Porsche Stability Management sistemini kapatan yeni PSM Sport mode sayesinde artık sürücüler otomobilin sınırlarını da zorlayabilecek.

Hem Turbo hem de Turbo S versiyonlarında 3.8 litrelik çift turbolu altı silindirli bir motor görev yapıyor. 20 HP daha güçlendirilmiş bu motor, 911 Turbo versiyonunda 540 HP, Turbo S versiyonunda ise 580 HP gücüyle dikkat çekiyor.

Makyajla birlikte daha da güçlenen 911 Turbo'nun 0'dan 100 km/s hıza ulaşması 3.0 saniye sürerken, otomobilin maksimum hızı ise 320 km/s olarak açıklanıyor. Diğer taraftan Turbo S versiyon ise beklendiği gibi daha hızlı. 0'dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede ulaştığı açıklanan 911 Turbo S'in maksimum hızı ise 330 km/s.

Porsche yetkilileri, motoru ve bazı teknolojileri geliştirilen 911 Turbo'ların yakıt tüketiminin de 0.6 lt/100 km iyileştirildiğini belirtiyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.