otohaber_logo
Haberler
Chiron Tahta Geçti
Bugatti’nin yeni süperspor modeli Chiron, Veyron’un yerini aldı.
Chiron Tahta Geçti

Dünyanın en hızlı otomobillerini üreten Fransız hiperspor otomobil üreticisi Bugatti, Veyron'un yerini alan Chiron'u Cenevre'de sahneye çıkardı. Fuarın en güçlü otomobillerinden biri olan Chiron, adını 1920'li ve 30'lu yıllardaki neredeyse tüm büyük otomobil yarışlarına damga vuran eski Bugatti yarış pilotu Louis Chiron'dan alıyor.

Kaputunun altında yer alan 1500 HP güç ve 1600 Nm tork üreten 8,0 lt'lik W16 motor sayesinde 0'dan 100 km/s hızlanmasını 2,5 saniyeden kısa sürede tamamlayan Chiron'un maksimum hızı ise 420 km/s olarak açıklanıyor. Bugatti yetkilileri, Chiron'un yeni bir rekora imza atacağını belirtirken, otomobilde yer verilen yüksek performanslı 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzımandan da övgüyle söz ediyor. Tüm bu unsurları göz önünde bulundurduğumuzda Chiron'un Veyron'un yerine "dünyanın en hızlı otomobili" unvanına sahip olmasının içten bile olmadığını söylemek zor değil.

Sonbahara kadar 500 adet üretilmesi planlanan Chiron'un fiyat etiketi ise 2.6 milyon Amerikan Doları.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.