otohaber_logo
Haberler
Altı Kapı Sürpriz Oldu
Audi, ekstra iki kapıya sahip A8 L modelini tanıttı.
Altı Kapı Sürpriz Oldu

Audi'nin amiral gemisi A8'in 6 kapılı versiyonu tam 6360 mm uzunluğa ve yaklaşık bir A3 uzunluğu kadar dingil mesafesine(4220 mm) sahip. "Uzun lüks sedan" olarak tanımlanan otomobilin tamamen yollara çıkması için ise 1 yıl gerekecek.

6 kapılı ve 6 koltuklu olan bu özel A8 L, ay ışığı mavisi olarak adlandırılan metalik bir gövde rengine sahip. Ön ve arka tasarımda standart A8 L ile aynı görünen otomobilde S8'den alınan fren sistemiyle kullanılıyor. Geniş çamurlukları doldurmak için 18 inçlik hafif alaşım jantlar tercih edilmiş.

İç mekanda ise tüm sıra koltuklarda güneşliklere yer verilirken koltuk döşemelerinde ise "Valcona" deri kullanılıyor. 6 adet tekli koltuğun her birinde, koltuk ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonları sunuluyor. Üç koltuk sırasından oluşan iç mekanda ayrıca her sırada mini buzdolabı da yer alıyor.

Bu büyük beden otomobilin 2418 kg ağırlığını 3,0 lt'lik 310 HP güç ve maksimum 440 Nm tork üreten altı silindirli bir motor harekete geçiriyor. 0'dan 100 km/s hıza 7.1 saniyede ulaşan otomobilin, maksimum hızı ise 250 km/s olarak açıklanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.