otohaber_logo
Haberler
Yenilenen Skoda Octavia'nın yeni resimleri ve videosu yayınlandı
Makyajlanan Skoda Octavia'nın, 2017 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Yenilenen Skoda Octavia'nın yeni resimleri ve videosu yayınlandı

Skoda'nın en çok satan modeli Octavia, makyajlandı. Makyajla birlikte hem ön hem de arka tasarımda değişiklikler yapılan modelde, en son nesil bilgi-eğlence sistemine de yer veriliyor.

Skoda'nın "Markanın kalbi" olarak adlandırdığı Octavia'nın üçüncü nesli kapsamlı bir makyaj operasyonundan geçti. Artık iki parça olacak farlarda son teknoloji LED aydınlatma sistemi kullanılıyor. Bunun yanı sıra modelin ızgara yapısında da değişiklikler yapılmış. Tıpkı farlarda olduğu gibi ızgara yapısı da artık iki parça olacak. Modelin sis farları da elden geçirilmiş. Bu değişikliklerin özellikle ön taraftan Octavia'yı daha güçlü ve geniş gösterdiğini söyleyebiliriz. Arka tasarımda grafikleri değiştirilmiş stoplarda da artık LED teknolojisi kullanılıyor.

2017 Skoda Octavia'nın iç mekanında en dikkat çekici yenilik, son teknoloji bilgi-eğlence sistemi olurken, bu sistem 9.2 inçlik dokunmatik ekran üzerinden yönetilebiliyor. Makyajla birlikte iç hacmi de elden geçirilen kompakt model hem sedan hem de station versiyonda 1782 mm'lik iç mekan genişliği sunuyor. Arka koltuklarda seyahat etmek isteyenler için ise 73 mm'lik bir diz mesafesi sunuluyor. Modelin bagaj hacmi sedanda 590 lt ve station modelde 610 lt olacak. Arka koltuklar yatırıldığında ise bu hacim 1580 ve 1740 lt'ye kadar çıkabiliyor. Octavia Combi'de elektrikli bagaj kapağı da opsiyon listesinde yer alacak.

Yenilenen Skoda Octavia'da 5 farklı TSI ve dört farklı TDI motor sunulacak. 1,0 lt ile 2,0 lt arasında değişen motorlar, 84 HP'den 184 HP'ye kadar farklı güçlere sahip. Skoda dört tekerlekten çekiş sistemini yalnızca 1,8 lt'lik TSI ve 2,0 lt'lik TDI motorla sunacak. Ayrıca dinamik şasi kontrol sistemi de tercih listesinde.

2017 Skoda Octavia, önümüzdeki yılın ilk aylarında Avrupa'da satışa sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.