otohaber_logo
Haberler
Lüks otomobile ÖTV dopingi
Geçen haftasonu lüks otomobil markalarının showroomlarında ziyaretçi trafiği arttı.
Lüks otomobile ÖTV dopingi

Bakanlar Kurulu'na ÖTV artırma yetkisi veren tasarı, lüks otomobil satışlarına adeta doping etkisi yaptı. ÖTV artışına yakalanmak istemeyenler, yetkili satıcılara akın etti. Özellikle haftasonu lüks otomobil markalarının showroomlarında büyük kalabalıklar oluştu. Talebe hazırlıksız yakalanan yetkili satıcıların, müşterilerle ilgilenmekte zorlandıkları görüldü. Haftasonu yaşanan talep patlamasından sadece Mercedes-Benz, BMW, Audi gibi lüks markalar değil, galeriler de etkilendi..

Lüks markaların showroom trafiğinin artışında tek neden ÖTV değildi. Kurlarda yaşanan yukarı yönlü dalgalanma da etkili oldu. Fiyatların artacağı endişesiyle harekete geçen tüketiciler, talebi öne çekti..

SATIŞLAR 6 YILDA KATLANDI

Lüks otomobil pazarı son 6 yılda adeta katlandı. 2009'da 27 bin adet olan lüks otomobil satışları 2015'te 96 bin adede çıktı. Lüks otomobillerin her yıl rekor kırmasının nedeni ise vergi avantajına sahip 1.6 lt'lik motorlu araçlar. ÖTV'nin 1.6 üzerinde yüzde 90 olması 1.6 litre hacimli modelleri cazip hale getirdi..

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.