otohaber_logo
Haberler
Toyota, dünya çapında 2,9 milyon aracını geri çağırıyor
Japon otomotiv devi tüm dünyada hava yastığı sorunundan etkilenen 2,9 milyon aracını geri çağıracağını duyurdu.
Toyota, dünya çapında 2,9 milyon aracını geri çağırıyor

Toyota, araçlarında kullandığı ve Takata markasının ürettiği hava yastıklarındaki sorun nedeniyle yeniden büyük çapta bir geri çağırma operasyonu gerçekleştirecek.

Geri çağırma operasyonu dünya genelinde, RAV4 ve Corolla Axio modellerini de içeren 2,9 milyon aracı etkiliyor. Bu araçlardan 1,16 milyon adedinin Okyanusya kıtasında ve Orta Doğu'da, 750 bin adedin ise Japonya'da satıldığı belirtiliyor.

Etkilenen araçlar arasında Avrupa'da satılan modeller de bulunuyor ancak kesin rakam henüz açıklanmadı. Ancak Toyota'nın en büyük pazarı niteliğindeki Kuzey Amerika'nın, bu geri çağırma operasyonundan muaf olduğu biliniyor.

Takata'nın ürettiği sorunlu hava yastıkları yüzünden daha önce Japonya'da, aralarında Mitsubishi, Hino ve Subaru'nun bulunduğu markalara ait yaklaşık 240.000 araç geri çağırılmıştı.

Takata'nın ürettiği hava yastıklarındaki sorunun; kaza anında devreye giren şişiricilerin çok yüksek şiddetle çalıştığı ve bu yüzden şarapnel parçalarının fırlamasına yol açmasından kaynaklandığı biliniyor. Dünya çapında bu sorundan etkilenen 100 milyondan fazla araç olduğu tahmin ediliyor. Şimdiye kadar Takata'nın sorunlu hava yastıkları; 150'den fazla yaralanma olayına ve en az 16 kişinin ölümüne sebep oldu.

Yazı: Okan TÜMEN

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.