otohaber_logo
Haberler
Fiat, ABD'ye bu sefer oto değil yönetici ihraç etti
Fiat Chrysler Automobiles'in (FCA) dünyadaki en iyi dört fabrikasından biri olan Tofaş, şimdi de ABD'ye yönetici de ihraç ediyor.
Fiat, ABD'ye bu sefer oto değil yönetici ihraç etti

2010'dan bu yana Tofaş'ın Bursa fabrikasında Endüstriyel Operasyonlar Direktörlüğü görevini yürüten Akın Aydemir, FCA'nın Michigan'daki Sterling Heights Fabrikası'na Direktör olarak transfer oldu. Aydemir; mayıs itibarıyla FCA'nın 1.5 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladığı, yeni nesil Ram markalı pikap modellerini üretecek fabrikanın başına geçerek Fabrika Direktörü olarak göreve başlayacak. Akın Aydemir'in yerine ise Kalite Direktörü Zeki Erdal Şimşek atandı.

Tofaş'ın sadece otomobil ve hafif ticari araç ihraç etmediğini vurgulayan CEO Cengiz Eroldu, Fiat Chrysler Grubu içinde önemli noktalara Türk yönetici ihraç ettiklerini söyledi. Bugün 7 ayrı markaya aynı anda üretim ve 80 ülkeye ihraç yaptıklarını hatırlatan Eroldu, "Bunun da ötesinde Fiat Chrysler çatısı altında dünyanın farklı ülkelerine farklı pozisyonlarda Türk yönetici ihraç etmeye devam ediyoruz. Fabrikamızın başarısına büyük katkısı olan Akın Aydemir'in transfer olmasından ötürü tüm Tofaş ailesi olarak gurur duyuyoruz. Bu sadece Tofaş'ın değil tüm Türkiye'nin başarısıdır" dedi.

Sabah

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.