otohaber_logo
Haberler
BMW, emisyonla ilgili manipülasyon yapıldığına ilişkin haberlerini reddetti
Alman otomobil üreticisi BMW Pazar günü yaptığı açıklamada, araçlarındaki emisyon izleme sistemlerinin etkili bir şekilde çalışmadığına ve tasarımlarında rakipleriyle gizlice anlaştığına dair basında çıkan haberleri reddetti.
BMW, emisyonla ilgili manipülasyon yapıldığına ilişkin haberlerini reddetti

Der Spiegel gazetesinde Cuma günü yer alan bir haberde VW, Audi ve Porsche'nin dizel emisyon izleme sistemleri ve diğer araç parçalarının fiyat ve tasarımlarını düzenlemek için gizlice anlaştıkları belirtilmişti.

BMW tarafından yapılan açıklamada, "BMW Group'un otomobilleri manipüle edilmiyor ve geçerli yasal gerekliliklerle uyumludur" denildi.

Avrupa Komisyonu Cumartesi günü, AB antitröst düzenleyicilerinin iddiaları araştırdığını ve Alman siyasilerin yanlış uygulama durumunda şeffaflık ve ceza talep ettiğini açıklamıştı.

Volkswagen'in, Eylül 2015'te dizel araçlarda ABD emisyon testlerinde hile yapmak için yasadışı yazılım yüklediğini kabul ettiğinden bu yana araç emisyonları dünya genelinde daha yakından inceleniyor.

BMW sözcüsü, AB soruşturmasıyla ilgili ayrıntı hakkında yorum yapamayacağını söyledi.

Kaynak: REUTERS

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.