otohaber_logo
Haberler
Dizel araçlar Türkiye'de yasaklanacak mı? İşte yanıtı
İngiltere iddiaya göre doğaya zarar verdiği gerekçesiyle 2040 yılında dizel ve benzinli araçlar satılmaması kararını aldı. İngiltere'nin bu kararı sonra Türkiye’deki dizel araç sahiplerinin akıllarına “Acaba Türkiye’de de bu yasak uygulanır mı?” sorusu ge
Dizel araçlar Türkiye'de yasaklanacak mı? İşte yanıtı

otohaber Genel Yayın Yönetmeni Halit Bolkan, "Benzinli ve dizel araçların Avrupa'daki bazı ülkelerde bugünden yasaklanma kararlarını açıklanmasının nedeni atmosferdeki aşırı kirlilik. Dünya alarm veriyor. Benzinli ve dizel motorların egzozlarından çıkan kimyasalları ve ya gazları azalmamız gerekiyor. Belli bir noktadan sonrada tamamen ortadan kaldırma zorunluluğumuz var.

Elbette Türkiye'de günü geldiğinde dizel araçları yasaklayacak. Başka çaremiz yok" dedi. Yerli otomobille ilgili çalışmalarda da elektrikli otomobil vurgusuna dikkat çeken Bolkan, "gelecek elektrikli otomobilde" dedi.

"2030 YILINDA DİZEL ARAÇLAR YASAKLANABİLİR"

Avrupa'da 2025 yılından itibaren dizel araçlarla ilgili yasağın uygulamaya gireceğine dikkat çeken Bolkan, Türkiye için ise yasağın 2030 yılında itibaren uygulamaya konulmasının makul olacağını ifade etti. .

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.