otohaber_logo
Haberler
Fiat Punto Euro NCAP'ten 0 aldı
Sınıfının en başarılı modellerinden birisi olan FIAT Punto, Euro NCAP'ten 0 yıldız aldı.
Fiat Punto Euro NCAP'ten 0 aldı

Avrupa'da otomobil güvenlik otoritesi olarak gösterilen Euro NCAP, en son test sonuçlarını yayınladı. Bazı otomobiller iyi sonuçlar alırken, bazıları ise beklenmedik sonuçlara imza attı. Dacia Duster ve Hyundai Kona'nın sonuçları standartlar dahilinde çıkarken, Fiat Punto ise hayal kırıklığı yarattı. FIAT Punto'ya ait olan değerlendirme sonucunda yıldız sayısı bölümünde herhangi bir yıldız olmaması dikkat çekti.

Punto'nun bu sonucu olmasındaki en büyük etken elektronik güvenlik asistanları. Otomobilin elektronik güvenlik yardımcılarının eksikliği puanlamada zaten otomobili aşağı çekerken, Punto yetişkin yolcu korumasında yüzde 51, çocuk korumasında yüzde 43, yaya korumasında yüzde 52 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 0 aldı.

Tüm bu değerlendirmelerin ardından Punto,1 yıldız dahi alamadı. Euro NCAP'ten yapılan açılmaya göre tüm bu güvenlik sonuçların yanı sıra acil güvenlik sistemlerin olmaması nedeniyle bu sonucun ortaya çıktığı belirtildi. Euro NCAP'in üst düzey yöneticilerinden olan Matthew Avery konuyla ilgili "Punto tehlikeli bir araç değil ama fiyatlarına göre güvenlik konusunda zayıf" diyerek FIAT'ın başarılı sonuçlar alan diğer modellerinden Punto'ya aktarma yapabileceğini ifade etti. Fiat ise konuyla ilgili " Güvenlik, FCA için çok önemli bir kriter. Modelimiz Punto, bundan 12 yıl önce yollara çıktığında, sınıfında ilk 5 yıldızlı EURO NCAP otomobili olmayı başardı. Alfa Romeo Giulia, Alfa Romeo Stelvio ve Jeep Compass gibi başarılı sonuçlar elde eden modellerimiz bunun önemli kanıtıdır." açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.