otohaber_logo
Haberler
Honda Civic Type R rekor kırdı
Honda’nın en hızlı modellerinden biri olan Civic Type R, Belçika'nın efsanevi Spa-Francorchamps pistinde yeni bir rekor daha kırdı
Honda Civic Type R rekor kırdı

Honda'dan yapılan açıklamaya göre, geçen ay Magny-Cours GP pistinde rekor kıran Civic Type R, bu sefer de 2 dakika 53,72 saniye ile en iyi tur zamanına imza attı.

EN UZUN YARIŞ PİSTLERİNDEN BİRİ

Pilotajını, Nakajima Racing ile Süper GT serisinde Honda NSX-GT ile yarışan eski FIA WEC LMP2 Dünya Şampiyonu Bertrand Baguette'nin üstlendiği Honda Civic Type R elde ettiği bu derece ile Spa-Franchorchamps pistinin önden çekişli standart yol otomobili pist rekorunu kırdı.

7 bin metre ile en uzun yarış pistlerinden biri olarak gösterilen Spa-Francorchamps, çok hızlı düzlükleri ve yüksek hızda dönülen virajları ile en teknik pistler arasında yer alıyor. Civic Type R'de 2,0 litre hacimli VTEC TURBO motor bulunuyor.

Kaynak: AA

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.