otohaber_logo
Haberler
110 yıla özel
Bugatti, önümüzdeki yıl kutlayacağı 110’uncu yılı şerefine geliştirdiği Divo modelinden 40 adet üretecek.
110 yıla özel

Bugatti'nin yeni tasarım diliyle geliştirdiği ve Kaliforniya'da tanıtılan Divo modeli, adını eski yarışçı Albert Divo'dan alıyor. Aracın büyük hava girişleri, önden arkaya doğru uzayan hava kanalları ve spoylerleri sayesinde yere daha iyi basarak yol tutuş özellikleri iyileşiyor. Ayrıca başta fren ve soğutma sistemi olmak üzere parçaların da soğumasına sağlıyor. Tavanda bulunan hava çizgisi hava akışının kontrolünü sağlıyor.

LED farlara ve stoplara sahip olan Divo'nun özellikle virajlarda aynı altyapıyı kullandığı Chiron'dan daha hızlı olduğu belirtiliyor.Chiron'dan 35 kg daha hafif olan Divo'da karbon fiber parçalar yer alıyor. Divo'da görev yapan 8,0 litrelik W16 silindirli 4 turbolu motor 1500 HP güç üretiyor.

Aracı hızı 380 km/s'de sınırlandırılmış. Ortalama yakıt tüketiminin 22,5 lt/100 km, olduğu belirtilirken Divo'nun CO2 değeri ise 516 g/km. Avrupa'da 5 milyon Euro fiyat etiketine sahip bu araç 40 adet üretecek ve bunların hepsinin şimdiden satılmış.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.