otohaber_logo
Sektörel
Hyundai’nin Yeni Elektrikli Araç Fabrikasının Temelleri Atıldı
Hyundai, ilk fabrikasını açtığı yer olan Ulsan’da yeni bir elektrikli araç üretim tesisi kurmayı planlıyor ve 2026 yılında seri üretime başlama beklenen yeni tesiste yılda 200.000 adet elektrikli araç imal edilecek.
Hyundai’nin Yeni Elektrikli Araç Fabrikasının Temelleri Atıldı

Hyundai Motor Company, Güney Kore’'nin Ulsan şehrinde yeni bir elektrikli araç fabrikasının temellerini attı. Yaklaşık 1,53 milyar dolarlık yatırımla kurulması planlanan yeni fabrikada seri üretimin 2026 yılı ilk çeyreğinde başlaması planlanıyor. Elektrikli araçlara ayrılan bu yeni tesis, 1968 yılında temelleri atılan Hyundai’nin marka mirasına da özel bir saygı duruşu olarak nitelendiriliyor. Elektrikli modellerin merkezi olacağı belirtilen Ulsan'daki elektrikli araç fabrikası yeni üretim sistemleriyle donatılacak ve doğayla iç içe olmasıyla da öne çıkacağı belirtiliyor. Yıllık 200.000 adetlik üretim kapasitesine sahip olan fabrika, 548.000 m²'lik bir alana yayılacak. Yaklaşık 2 trilyon KRW (1,53 milyar dolar) yatırımla hizmete girecek olan fabrika, seri üretime 2026 yılının ilk çeyreğinde başlayacak. Yeni tesiste üretilecek ilk model, Hyundai’nin lüks markası Genesis'in elektrikli SUV'u olacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.