otohaber_logo
Sektörel
Nissan’dan Yeni Elektrikli Otomobil Yatırım Planları
Nissan, İngiltere’de üretileceği üç yeni elektrikli aracında batarya üretimi ve altyapısı kuracak ve Japon üretici gelecek planlarında 3 milyar sterlin yatırım yapacak.
Nissan Yeni Yatırımlarını Açıkladı

Elektrikli otomobillere büyük yatırımlar yapan ve Leaf modeliyle de önemli pazar payı yakalayan Nissan, Birleşik Krallık'taki Sunderland fabrikasında üretilen üç modelinin yüzde 100 elektrikli versiyonlarını üreteceğini duyurdu. Japon üretici yeni planları doğrultusunda batarya üretimi ve altyapısı için 3 milyar sterline varan yatırım yapacak. Nissan’ın dönüşüm projesinde amiral gemisi Qashqai ile Juke’un tamamen elektrikli versiyonları üretilecek ve yeni nesil Leaf’in de İngiltere'de imal edilmesi devam edecek. Nissan hem araç hem de batarya üretimi için rüzgar ile güneş çiftlikleri gibi yüzde 100 yenilenebilir enerjiyi ön plana çıkartacak.


Ambition 2030 vizyonu

Nissan, Avrupa'daki otomobil modellerinin tamamının 2030 yılına kadar yüzde 100 elektrikli olacağını belirtiyor ve hedeflediği Ambition 2030 vizyonuna paralel olarak hareket ediyor.

Nissan'ın yatırım planlarında tesis ve üretim süreci iyileştirmeleri, eğitimler dahil olmak üzere iki yeni modelin ar-ge ile üretimi için Birleşik Krallıktaki operasyonlarına ve daha geniş tedarik zincirine 1,12 milyar sterline kadar yatırım yapacak. Nissan'ın EV36Zero modeli için açıkladığı 423 milyon sterlinlik yatırım da Japon üreticinin planları arasında yer alıyor.

Nissan Sunderland Fabrikası'nda üretilen Qashqai, Juke ve Leaf modellerinin yeni nesilleri elektrikli olacak ve bu araçlar Hyper Urban, Hyper Punk ve Chill-Out konseptlerinden ilham alacak.


EV36ZERO

Nissan ile ortakları EV36Zero'yu geliştirmek ve üretmek için Sunderland üretim tesisini, elektrikli araç üretim ekosistemine dönüştürmeye yönelik yatırım yapıyor. Nissan'ın yeni 20 MW'lık güneş enerjisi çiftliği de dahil olmak üzere mevcut rüzgar ve güneş enerjisi çiftlikleri öne çıkıyor. Nissan ve tedarikçilerine yüzde 100 yenilenebilir elektrik sağlama kapasitesine sahip olacak Microgrid projesi, araç ve batarya üretimini tamamlıyor. Devasa üretim tesisi için 2 milyar sterline varan yatırım yapılacak ve Qashqai, Juke ile Leaf’in yerini alacak elektrikli araç versiyonları için İngiltere'de 3 milyar sterline kadar yatırım sağlayacak.


Birleşik Krallık Hükümet’i Nissan’ı destekliyor

Birleşik Krallık Hükümeti, Nissan liderliğindeki 30 milyon sterlinlik bir ortak proje için 15 milyon sterlinlik bir fon sağladı. Cranfield, Bedfordshire'daki Nissan Teknik Merkezi'nin (NTCE) teknik uzmanlığını ve Ar-Ge sıfır emisyonlu araç kapasitesini güçlendirecek, gelecekteki araç modellerinde Birleşik Krallık'ta ek Ar-Ge yatırımı sağlama fırsatlarını artıracak.

EV36Zero, şirketin uzun vadeli planlarını içeren Nissan Ambition 2030 hedefinin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu vizyon, Nissan'ın 2050 mali yılına kadar ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca karbon nötr olma hedefini destekliyor.


1 / 4

1 / 4

2 / 4

2 / 4

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.