otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Mitsubishi Colt
Mitsubishi’nin Mini MPV sınıfı temsilcisi Colt, ikinci elde kan kaybeden modeller arasında. Boyutlarına oranla sunduğu geniş iç mekan, düşük yakıt tüketimi ve şehir hayatına uygun boyutlarıyla Colt ilgi çekse de ikinci elde beklenen ilgiyi görmüyor.
İkinci el karnesi: Mitsubishi Colt



70'li yılların sonunda tanıtılan Colt ilk yıllarında Japon üreticiyi kompakt sınıfta temsil ediyordu. Lancer'in tanıtımının ardından kabuk değiştiren Colt, yeni tasarımıyla artık MPV sınıfındaki rakipleriyle mücadele eder hale geldi. Özellikle şehirhayatında iç mekanda sunduğu iç hacmi, MPV sınıfındaki ağabeyleri kadar geniş olmasa da kullanıcılarının beklentilerini karşılayacak bir alan sunuyor. Mitsubishi'nin Hollanda'da bulunan fabrikasında 2004 yılından bu yana üretilen Colt, Smart Forfour ile aynı platform üzerine geliştirilmiş. Altıncı nesliyle (Z30) kullanıcısına büyümüşte küçülmüş dedirten Colt dikkatleri üzerine çekebiliyor. Mini MPV sınıfında Mitsubishi'yi başarılı bir şekilde temsil ediyor. Bakmayın öyle mini sınıf temsilcisi denildiğine. O küçük gibi görünen ama iç hacmi oldukça geniş otomobillerden biri. Boyutları (3870/1695/1550 mm) hiç de küçümsenecek gibi değil. Boyutlarıyla da birçok rakibini geride bırakan Colt'un model yelpazesine, iki ve dört kapılı karoser seçeneklerinin yanısıra 2005'de bir de cabrio versiyonu CZC eklendi. Motor seçenekleri arasında 150 HP güç üreten 1.5 lt'lik turbo beslemeli motor da yer alıyor.

Colt'un tüm versiyonları arıza istatistiklerinde fazla yer almayarak çok iyi bir derece elde ediyor. Hatta sınıfında yer alan tüm rakiplerinden bile daha iyi dereceye sahip. Colt'un bu üstünlüğü yıllık değer kaybına olumlu olarak yansıyor. Başka bir deyişle Colt rakiplerine oranla daha az değer kaybediyor. İkinci elde şu an piyasadaki mevcut neslin iki yaşındaki 95 HP güç üreten 1.3 lt'lik benzinli versiyonu çok talep görüyor. Markanın 150 HP güç üreten turbo beslemeli CZT modeli ikinci elde de sportif kullanımı seven kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.
Model Bilgileri

1963 İlk Colt 600 Japonya'da piyasaya sürüldü.
1978 Colt A150 Avrupa'da piyasaya sürüldü.
1996 Beşinci jenerasyon Colt üretildi.
2004 Haziran ayında altıncı nesil Colt üretildi.
2005 150 HP güç üreten 1.5 lt'lik turbo motor seçeneği eklendi.
2006 Colt CZC piyasaya sürüldü.

Değerlendirme

+ Geniş iç mekan
+ Konfor odaklı süspansiyon sistemi
+ Güvenli sürüş özellikleri
+ Hassas direksiyon
+ Okunaklı göstergeler
- Dar arka bölüm
- Dizel motorlu versiyonlarda kötü ses yalıtımı
- Zayıf fren sistemi

Zayıf Noktalar

• Fren sistemi arızası
• Far sistemi arızası
• Elektrik veya elektronik arızası

Tavsiye Edilebilir Motor Seçenekleri

1.3 lt, 4 silindirli, benzinli, 95 HP. Yakıt tüketimi 100 km'de ortalama 5.8 lt/100 km. Düşük hacimli motoruyla vergi dilimi avantajına sahip.
1.5 lt, 4 silindirli, benzinli 109 HP. Yakıt tüketimi 100 km'de ortalama 6.2 lt/100 km. Şehiriçinde makul sayılabilecek tüketim değerleri sunuyor.
1.5 lt 4 silindirli turbo dizel 95 HP Yakıt tüketimi 4.8 lt/100 km. Ekonomik bir kullanım sunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.