otohaber_logo
Haberler
BMW 116i’ye daha güçlü bir motor taktırabilir miyim?
Chip modifiyeli ve LPG’li BMW 116i sahibiyim. Aracımı 40.000 km’dir sorunsuzca kullanıyorum ve performansından da memnunum.
BMW 116i’ye daha güçlü bir motor taktırabilir miyim?
150 HP gücündeki 2.0 lt'lik veya 170 HP'lik 2.2 lt'lik bir BMW motorunu aracıma monte ettirebilir miyim? Eğer büyük hacimli bir motor uygulatırsam chip modifiyesiyle gücünü ne kadar arttırabilirim? Ayrıca farklı bir motorun montajında yasal işlem aşamaları nelerdir?
Zafer Yalbuz/E-posta

Sayın Zafer Yalbuz,
Karayolları Trafik Kanunu'na göre motor değiştirme veya farklı hacimde motor uygulama yetkisi sadece yetkili resmi servislerin onayı ve uygulaması ile mümkündür. Bu mevzuat dışında yapılacak uygulamalar geçersiz ve trafiğe kaydı da mümkün değildir. Bu nedenle konuyu BMW resmi yetkili servislerine danışıp uygulama için bilgi almalısınız. Konuyu sadece motor olarak niteliyorsanız yanlış düşünüyorsunuz. Aktarma organları, süspansiyon ve frenlerin de bu uygulamaya paralel olarak değiştirilmesi gerekir. Tüm bu işlemlerin toplam maliyetleri ise yeni bir araç almaktan daha pahalıya gelecektir. Ayrıca BMW 1 Serisi'nde görev yapan 170 HP gücündeki motor 2.0 lt silindir hacmine sahiptir.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.