otohaber_logo
Klasik
Opel Müzesi’ni sanal turla dolaşın
Opel’in 1899’da başlayan otomobil üretimi yolculuğunda tasarlanan konseptler, seri üretim modelleri, yarış otomobillerinin öne çıktığı Opel Klasik Müzesi’ni dijital olarak inceleyebilirsiniz.
Opel Müzesi’ni sanal turla dolaşın

Opel’in 160 yılı aşan otomotiv geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler Opel Klasik Koleksiyonu’na tıklayarak geçmişte bir yolculuğa çıkabiliyor.

Opel Müzesi’ndeki 360 derecelik sanal turlarda

• Alternatif İtiş Güçleri

• Ralli Yarışları

• Ses Getiren Yirmiler

• Herkes İçin Ulaşım

• Opel’in 160 Yılı

• Konseptler Ve Tasarımlar

• Altın Altmışlar

• Touring Otomobiller



Buradan Opel Klasik Koleksiyonu’nun “kutsal salonlarında” tura başlayabilirsiniz. 

1 / 6

Konseptler ve Tasarımlar

Konseptler ve Tasarımlar

Prototipler, konsept otomobiller ve tasarım çalışmaları otomobil koleksiyonunun önemli değerleri arasında yer alıyor. Opel tarihinde “Strolch” kod adı ile geliştirilen, Kadett ve Astra modellerinin atası sayılabilecek iki koltuklu 1938 Opel Kadett’in birebir kopyası da dikkat çekiyor. Deneysel GT modeli de yine bir efsane. Bu spor otomobil çalışması, 1965 Frankfurt Otomobil Fuarı IAA’da çok büyük bir heyecan yapmıştı. Ayrıca bu model, Alman üreticinin ilk konsept otomobili de oldu. Bu turda öne çıkan bir diğer önemli araç da karbon karoser ve martı kanat kapılara sahip 444 HP gücündeki Astra OPC X-treme ve GT X Experimental oldu. Alman marka, 2018 yılındaki tamamen elektrikli SUV tasarımıyla ise günümüz Opel modellerinin “Vizör” ön yüzünü ilk kez tanıtmıştı.


2 / 6

Altın Altmışlar

Altın Altmışlar

Altın Altmışlar, yani 60’lı yıllarda üretilen modeller krom parçaları, beyaz yanaklı lastikleri, büyük camlarıyla otomobil tarihinde yerini aldılar. Ünlü Woodstock Festivali’nin 10 yıllık dönemine damga vuran Opel ikonlarından biri de, aya iniş ve renkli televizyonun gündemini koruduğu günlerde, kısa tavanı ve uzun arka tasarımı ile öne çıkan, “Yarış Botu” olarak da anılan, 1962 Opel Rekord P2 Coupe modeliydi. 1965 yılında Opel’in lüks sınıf modellerine zarif bir araç daha eklendi. Diplomat V8 Coupe isimli bu aracın karoseri Karmann tarafından üretildi. Bu sıra dışı model, 1967 yılına kadar sadece 347 adet üretildi. Aynı yıl tanıtılan Rekord B de Alman üreticinin öne çıkan modelleri arasında yer aldı. Almanya’nın 1954 Dünya Kupası’nı kazanan futbol takımının Teknik Direktörü Sepp Herberger de Opel Rekord B modelini tercih eden kişiler arasında yer aldı.

3 / 6

Opel Diplomat V8 Coupe

Opel Diplomat V8 Coupe

4 / 6

Touring Otomobiller

Touring Otomobiller

Sanal “Touring Otomobiller” turu, Opel’in tarihi boyunca motorsporlarına olan tutkusunu gösteriyor. Aslında Opel’in ilk yarış otomobili 1899’da ilk start çizgisinde görünmüştü. Ralli otomobilleri dışında touring yarışlarında da mücadele eden modellerde Opel tarihinde önemli bir yere sahip. Bu modellerden Opel Rekord C “Kara Dul” veya 1989 yılından itibaren yarış pistlerinde mücadele eden Kadett GSi 16V DTM de öne çıkan örneklerden. Opel, 2000 yılından itibaren özel olarak geliştirilen Astra V8 Coupé ile Alman Touring Car Masters’a girdi ve ikinci sırada yer aldı. Bunu, Nürburgring’deki efsanevi 24 Saat Yarışları izledi. Yüksek teknolojilerle donatılan Astra, 2003’te zafere ulaştı. Bu aracın detayları da orijinal haliyle korunuyor.

5 / 6

Motorsporları

Motorsporları


6 / 6


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.