otohaber_logo
Sektörel
Opel Nisan'da hedeflediği pazar payını yakaladı
Opel, Nisan ayında 6523 adetlik satış rakamıyla yüzde 6,7’lik pazar payı elde etti ve Ocak-Nisan 2023 toplamında ise 18.938 adete ulaştı.
Opel Nisan ayında satış rekoru kırdı

Yeni Astra modelini de pazara sunan Opel, Nisan 2023’de otomobil ve hafif ticari araç satışı toplamında 6.523 adet satış rakamı elde etti. Bugüne kadarki en yüksek Nisan ayı satışına ulaşan Opel, elde ettiği yüzde 6,7’lik pazar payıyla ilk 5 marka arasında yerini aldı. Nisan ayında Opel, 5.107 adet otomobil (binek araç) satışıyla yüzde 6,6 pazar payı elde etti ve dördüncü sıraya yükseldi. Geçtiğimiz ay 1.416 adetlik hafif ticari araç satışı yapan Opel, yüzde 7,0’lik payı ile beşinci sıraya ulaştı. Ocak-Nisan 2023 aralığında ise 18.938 adet Opel satışı gerçekleşti ve bu rakamı geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda yüzde 117 oranında artırmış oldu. Yılın ilk 4 aylık dönemde 14.808 adet binek araç satışıyla marka, yüzde 5,9’luk pazar payı elde etti. Toplam satışlarda ise yüzde 5,7’lik pazar payına ulaşan Opel, toplam pazarda altıncı sırada yerini aldı.

1 / 4

Emre Özocak Opel Türkiye Genel Müdürü

Emre Özocak Opel Türkiye Genel Müdürü

“Markamıza olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Biz de müşterilerimize daha fazla araç tedarik ederek yeni bir Opel sahibi olmaları için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Sene başında koyduğumuz yüzde 6.5’lik pazar payı planımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Pazarın pozitif gelişimine paralel olarak aldığımız aksiyonlar bize yüzde 6.5’lik pazar payı getirecek. Şu anda üretim bize pozitif sinyaller veriyor. Küresel tarafından da bize öncelik veriliyor ve üretimde ekstra istediğimiz adetleri temin edebiliyoruz. Ayrıca 980 adetlik Astra satışımızla, ikinci sıradaki yerimizi koruyoruz. Astra’da olduğu gibi B-SUV da Opel’in çok iddialı olduğu bir segment. Mokka ve Crossland modellerimizle üçüncü sıradayız. Corsa da kendi segmentinde ilk 3’te yer alıyor. Opel olarak ticari model atağımızla da bu alandaki büyümemizi sürdürüyoruz. Zafira Life modelimiz, yüzde 16’lık payla segmentinin ikinci sırasında yer alırken, Opel Combo Cargo üçüncü, Combo Life ise yine kendi segmentinde dördüncü sırada bulunuyor. Elektrikli araçlarımız Mokka-e ve Corsa-e ile yükselişimiz sürüyor. Özellikle Corsa-e, elektrikli araç pazarından yüzde 5,8 pay alarak en çok tercih edilen beşinci model olarak dikkat çekiyor. Mokka-e modelimizin satış adetlerini de göz önünde bulundurduğumuzda, elektrikli araç pazarındaki payımız yüzde 6,7’nin üzerine çıkıyor.” 

2 / 4

Opel Astra

Opel Astra

3 / 4

Opel Mokka

Opel Mokka

4 / 4

Opel Zafira Life

Opel Zafira Life

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.