otohaber_logo
Haberler
Ferrari de Turbo Rüzgarına Kapıldı
84'üncü Cenevre Otomobil Fuarı'nda dünya prömiyeri yapılacak California modelinin kaputunun altında turbo beslemeli bir ünite bulunuyor.
Ferrari de Turbo Rüzgarına Kapıldı
İtalyan devi Ferrari, F40'tan bu yana ilk kez bir otomobilinde turbo üniteye yer verdi. Yenilenen California modeliyle ilk kez turbo bir üniteyle sahne alacak olacak olan Ferrari, turbo beslemeli California'yı önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergileyecek.

Otomobilin turbo olduğunu belirtmek adına isminin sonuna "T" harfi eklenmesi, belki de birçok Ferrari modelinde de bu harfi görmeye başlayacağımızın habercisi ... Ferrari California T'nin kaputunun altında bulunan turbo ünite, 3.8 litrelik çift turbo bir V8. Otomobilin turbo beslemeli olması, markanın genlerine işlemiş atmosferik motor sesi ile ilgili çekinceler yaratsa da motorun ürettiği, 560 HP ve 755 Nm tork Ferrari California T'ye kesinlikle performans sıkıntısı yaşatmayacak.

Bir dip not vermek gerekirse; Ferrari California T, önceki modele göre 70 HP daha fazla güç üretiyor ve inanılmaz bir şekilde yüzde 49 arttırılmış tork değerine sahip. Elde edilen bu güç ile Ferrari California T, 0'dan 100 km/s hıza 3.6 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca otomobilin yakıt tüketimi yüzde 15 kadar iyileştirilmiş ve emisyon salınımı da bu orana bağlı olarak yüzde 20 düşürülmüş.

Sert tavanlı bir cabrio olan California'da 4 kişilik ferah bir oturma alını bulunuyor. Aracın üstü kapalı olsa dahi, dört kişinin rahatça oturabilmesi için ekstra çaba gösterilmiş.

Aracın iç mekanı, tam bir İtalyan şıklığında tasarlanmış. Stil sahibi bir kokpitin bulunduğu aracın orta bölümünde 6.5 inç boyutunda bir ekran bulunuyor.

Detaylı foto galeri için linki TIKLAYINIZ bit.ly/1gauoA0

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.