otohaber_logo
Haberler
Otomotiv devlerinden çevre kirliliği ile ilgili şok talep!
Volkswagen, Toyota ve GM başta olmak üzere birçok otomotiv devi, yakıt etkinliği düzenlemeleri için yeni bir talepte bulundular.
Otomotiv devlerinden çevre kirliliği ile ilgili şok talep!

ABD'de, General Motors, Toyota Motor Corp, Volkswagen AG ve dokuz başka otomobil üreticisi, Çevre Koruma Ajansı (EPA) başkanlığına yeni atanan Scott Pruitt'ten, Obama yönetiminin 2025 yılından itibaren geçerli olmasını planladığı salınım kurallarını iptal etmesini istediler.

EPA'nın eski yöneticisi Gina McCarthy, Obama yönetiminin düzenlediği yakıt etkinliği kurallarının 2025 yılı içinde yürürlüğe girmesini 13 Ocak'ta karara bağlamıştı.

Bu önlemler, eski başkan Barack Obama'nın çevre koruma politikasının en önemli adımlarından biriydi.

Otomobil İmalatçıları Birliği'nin Başkanı Mitch Bainwol, Pruitt'e gönderdiği mektupta, bu kararın "...çok kötü ve ciddi kusurlarla ortaya çıkmış, savunulması mümkün olmayan varsayımlar ve yetersiz analizler ile aksine kanıtları çürütemeyen bir karar" olduğunu savundu.


Otomotiv imalatçıları, gerekli mühendislik çalışmaları fiyat artışına yol açacağı için, tüketicilerin yakıt etkinliğine sahip arabaları almak istemeyecekleri, dolayısıyla da sektörde 1 milyona varabilecek istihdam kaybı yaşanacağını iddia ediyorlar.

EPA'nın, 2025 yılında uygulamaya girecek olan standartların uygulanır olup olmadığı kararını vermek için 2018 yılı Nisan ayına kadar süresi vardı.

Ancak Obama'nın görevi Başkan Donald Trump'a devretmesinden bir hafta önce karar kesinleştirildi.


Kaynak: REUTERS

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.