otohaber_logo
Haberler
Otomotiv Sektörü Yeni Fikirler Bekliyor
Türk otomotiv sektörünü geliştirmek adına düzenlenen Proje Tasarım Yarışması ve Proje Pazarı Yarışması, bu yönde fikri olan herkese çeşitli olanaklar sunuyor.
Otomotiv Sektörü Yeni Fikirler Bekliyor

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması" projelerine dair çeşitli üniversitelerde düzenlenen konuşmalardan biri de, geçtiğimiz günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Otomotiv Proje Yarışması ve Otomotiv Proje Pazarı olarak ayrılan bu iki yarışmayla ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı konuşmada konuklar ise, OIB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kabatepe ile Avitaş A.Ş.'nin Genel Koordinatörü Halid Avdagiç oldu.

Buluşmada öncelikle söz alan OİB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kabatepe, Türkiye'nin otomotiv ihracatında son yıllarda göstermiş olduğu ivmeye dikkat çekerek, sektördeki eleman ihtiyacını dile getirdi. Türk Otomotiv sanayisinin geleceğe dair hedeflerindene de değinen Kabatepe ' İleriki yıllarda üretimin dört milyon, ihracatın ise 3.5 milyon' olması için çalıştıklarını söyledi. Kabatepe ayrıca yarışmaya katılmak isteyenlere de bazı önerilerde bulundu. Öncelikle bir fikri olan herkesin bunu sunmaktan çekinmemesi gerektiğini söyleyen Kabatepe, 'Yarışmada derece alamayabilirsiniz ancak fikrinizi pazara sunduğunuzda, bunu beğenen ve fikrinizi satın alıp geliştirmek isteyen birileri olabilir' şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Buluşmanın diğer konuşmacısı Avitaş A.Ş. Genel Koordinatörü Halid Avdagiç ise motorsporları için üretmiş oldukları otomobillerden bahsederek, geleceğin mühendislerine bazı ipuçları verdi. Avdagiç, öğrencilere ekip halinde çalışmalarını, bireysel olarak da girişimci olmalarını ve bir işverenin neden onları tercih etmesi gerektiğine dair kendilerine sorular sormalarını öğütledi. Kendisi de eski bir ralli pilotu olan Avdagiç, Avrupa ülkelerinde motorsporlarının yüksek cirolarından örnek vererek, Türkiye'nin bu alanda yol kat etmesi gerektiğine de değindi.

Bundan başka Otomotiv Proje Yarışması'na ve Otomotiv Proje Pazarı'na katılmak isteyenler, 20 Nisan 2012'ye kadar internet üzerinden başvurularını yapabilecek. Başvuru yapılacak adresleri ise; proje yarışması için www.otomotivprojeyarismasi.com , proje pazarı için de www.otomotivprojepazari.com. Son olarak, yarışmaların finalistlerine, farklı kategorilere verilecek toplam 228.000 Türk Lirası para ödülünün yanı sıra, yurtdışında eğitim imkanı da sağlanacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.