otohaber_logo
Haberler
Polisten iPhone Haritası İçin Uyarı
Teknoloji devi Apple'ın telefonlarında kullandığı son işletim sistemi iOS6'daki harita uygulamasındaki hatalar artık ciddi sorunlara yol açabiliyor.
Polisten iPhone Haritası İçin Uyarı

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS6 ile şimdiye kadar iPhone ve iPad'lerde yönlendirme için kullandığı Google Maps'ten kendi harita uygulaması Apple Maps'e geçişi can sıkıcı sonuçlar doğuruyor. Türkiye'de de bazı adreslerde problemler yaşanırken, Avustralya'da polis iOS6 işletim sistemli bir Apple ürününü kulllanan tüketicileri Apple Maps'in yanlış yönlendirmelerine karşı uyardı.

Avustralya'nın Mildura şehrinde polisin tespitine göre Apple'ın harita uygulaması hedef adres olarak Mildura belirlendiğinde, varış noktasını olması gerekenden yaklaşık 70 km uzakta buluyor. Bununla birlikte kullanıcılar, sıcaklığın 45 dereceleri aştığı ve bir anlamda çöl olan Murray Sunset Ulusal Parkı'na yönlendirilebiliyorlar. Telefon ve su erişiminin kısıtlı olduğu bölgede tatsız olayların yaşanmaması için sürücüler uyarılırken, çölde mahsur kalmış birkaç vakaya da rastlanmış.

Polis bu durumdan Apple şirketini de haberdar ederken, farklı bölgelerde de buna benzer olayların yaşanabilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.