otohaber_logo
Sektörel
Stellantis’ten batarya yatırımı
Stellantis, Silikon Vadisi’nde bulunan lityum kükürt batarya üreticisi Lyten’e yatırım yapıyor.
Stellantis’ten batarya yatırımı

Stellantis Grubu lityum-kükürt batarya geliştiren ve üç boyutlu grafenin (karbon atomunun bal peteği örgülü yapı tanesinin) üzerinde çalışmalar yapan Lyten markasına yatırım yapacağını duyurdu.

Lyten’in lityum kükürt pillerde nikel, kobalt veya manganez kullanmadığını belirten Stellantis yöneticileri, şirketin Silikon Vadisi’ndeki 145.000 m2 alanda yer alan kampüsünde küresel pazar için gerekli bataryaları üretebilecek alt yapıya sahip olduğunu belirtiyor. Lityum kükürt batarya ise lityum iyona göre daha fazla enerji depolama kabiliyetine sahip ve yüzde 60 oranında daha az karbon ayak izi oluşturduğu belirtiyor. Lyten, lityum-kükürt bataryalar ve 3D grafen işlenmemiş kompozit malzemelerin teslimatına 2023 yılında başlamayı planlıyor. Stellantis'in ise bu bataryaları ne zaman kullanacağı belli değil.  

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.