otohaber_logo
Haberler
Süper Porsche Hazır!
Martini kıyafeti giymiş 917 modeliyle 1971’de LeMans yarışını kazanan Porsche, 1973-78 yılları arasında sponsoru olan Martini ile yeniden işbirliğine girerken, bu kez pistlerin dışında caddeler şenlenecek.
Süper Porsche Hazır!
Hibrid bir süperspor fikri son yıllarda sıkça dile gelse de, pek çokları için bu fikir fazlasıyla ütopik. Ancak Porsche, 918 Spyder ile sansasyonel bir performans ve tüketim sunan bir hibrid süpersporcuya imza atacağını açıkladığında bile kötümserler bunun havada kalacak bir proje olacağını düşündüler. Kötümserler, bu haber sizin için: 918 Spyder karşınızda! Hem de nasıl! Yarının teknolojisini barındıran rüya sporcusu seri üretime sadece bir adım uzak olan haliyle, kamuflajsız olarak karşımıza çıkarken, yetmişli yılların unutulmaz yarışçılarından, Le Mans şampiyonu Porsche 917'nin efsane Martini kıyafetini giyiyor. Porsche'nin 2013'ün son döneminde yollara çıkacak olan en yeni ve belki de en aykırı modeli 918 Spyder, dileyen müşterilere fotoğraflardaki gibi Martini Yarış Takımı tarzıyla da sunulacak. Yollara çıkmadan önce son testleri Nürburgring, İspanya ve Amerika'da devam eden 918 Spyder'ın tanıtılan bu hali bir prototip olduğu için, seri üretim versiyonunda far, sinyal ve stoplar gibi detaylarda değişiklikler yapılacak. Güncel Porsche modellerinden çok farklı görünen 918 Spyder'da Carrera GT'yi yad eden tasarım detaylarına yer verilmiş. 4.6 lt'lik atmosferik V8 ve ona eşlik eden elektrik motoruyla toplamda 770 HP'lik bir sistem gücü sunacak olan süpersporcunun performans değerleri de dudak uçuklatıyor: 0-100 km/s: 3.0 saniye. Maksimum hız: 325 km/s. Sadece elektrik enerjisiyle 25 km menzil sunup 150 km/s maksimum hıza ulaşan 918 Spyder'ın ortalama yakıt tüketimi ise 3.0 lt/100 km. Bataryalar doluyken ve 90 km/s sabit hızda elde edilen bu değere karşılık, gerçekçi olmak gerekirse bu değer özel bir çaba dışında belki de asla edilemeyecek.


Porsche 918 Spyder Fotoğrafları İçin Tıklayınız...


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.