otohaber_logo
Haberler
Tanrıça gençleşti
Adını “şafak tanrısı” Eos’tan alan Volkswagen’in katlanır metal tavanlı cabriosu, 2010 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda yeni yüzüyle sahne almaya hazırlanıyor.
Tanrıça gençleşti
Volkswagen'in Phaeton ile birlikte adını mitolojiden alan iki modelinden biri olan Eos, üretiminin dördüncü yılında, yeni yüzüyle yeni bir şafağa hazırlanıyor. Birbiri ardına yenilenen Volkswagen
modelleri arasında hem iç hem de dış detaylarıyla ailenin demode üyesi konumuna gelmeye başlayan Eos, yapılan değişikliklerle artık daha çekici bir hale büründü.

Volkswagen cephesinden gelen pek çok yenilik haberi gibi, Eos'un makyajı da heyecan ve merak uyandırmaktan oldukça uzak. Zira artık Volkswagen'in aile yüzüyle uyumlu hale gelen ön bölüm bu uyumun bedelini ticari araçlar Caddy ve Transporter'ı da andırmasıyla ödüyor. Bununla birlikte LED'li gündüz farları ve yeni stopların şık göründüğü de bir gerçek. İç mekanda kokpit tasarımı yeni kumanda elemanları dışında korunurken, sunulan yeni renk seçenekleriyle görsel kalite arttırılmış.

Beş parçalı katlanabilir metal tavan opsiyonel olarak uzaktan kumandayla da açılabilirken, yeni eklenen
anahtarsız çalıştırma sisteminin butonu için kontak anahtarı yuvası gibi garip bir yer seçilmiş. Selefinde olduğu gibi 1.4 lt 122 HP, 1.4 lt 160 HP ve 2.0 lt 210 HP'lik benzinli ile 2.0 lt 140 HP dizel olmak üzere toplam beş motor seçeneğine sahip olan yeni Eos'ta, makyajla birlikte dizel versiyon da sunulmaya başlanan start-stop ve fren enerjisinin geri kazanımı sistemleriyle 4.8 lt/100 km'lik oldukça düşük
bir ortalama tüketim elde edilirken, bu değer selef modelden 0.7 lt/100 km daha iyi.

VW Eos fotoğrafları için resme tıklayın!

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.