otohaber_logo
Haberler
Tüm taksiler elektrikli mi oluyor?
Dünyanın en büyük şehirlerinden birinde, hava kirliliği yüzünden taksi araçlarının tamamının elektrikli araçlarla değiştirilmesi konusu tartışılıyor.
Tüm taksiler elektrikli mi oluyor?

Çin'in başkenti Pekin şehrinde yoğun hava kirliliğine sebebiyet verdiği için halen kullanılan benzinli ticari taksilerin elektrikli araçlarla değiştirilmesi düşünülüyor.

Pekin, Tianjin, Hebei ve çevre şehirler için düşünülen bu operasyonun maliyetinin yaklaşık 9 milyar yuan (1,3 milyar Amerikan Doları) civarında olacağı belirtiliyor.

Sadece Pekin'de bulunan yaklaşık 70 bin benzinli taksinin hepsinin tamamen elektrikli modellerle değiştirilmesi isteniyor.

Bu düzenlemenin henüz yasalaşıp kabul edilip edilmeyeceği belli değil. Ancak 70 bin civarındaki elektrikli taksinin şarj edilebilmesi için de şarj istasyonları için çok ciddi yatırımların gerekeceği de ifade ediliyor. 2014 yılında Pekin'de kullanılmaya başlanan 200 adet elektrikli taksi sürücülerinden bazıları, şarj istasyonlarında 6 saat beklemek zorunda kaldıklarını söylemişlerdi.

Kaliforniya Üniversitesi'ndeki fizikçiler, hava kirliliği yüzünden Çin'de her yıl 1,6 milyon insanın hayatını kaybettiğini iddia ediyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.