otohaber_logo
Klasik
Yolların büyülü otomobil Buick Roadmaster
Lüks ve güçlü motorların ön plana çıktığı, otomobilde seçme şansının arttığı 1950’lerde artık elektrik sistemleri ve konfor da söz sahibiydi.
Yolların büyülü otomobil Buick Roadmaster

0 / 5

Buick Roadmaster

Buick Roadmaster

Coupe, sedan ve cabrio karoser seçenekleri sunan Roadmaster 5.271 mm uzunluğa sahipti ve darbe emici karoser parçaları sayesinde güvenlik sistemleriyle de ön plana çıkıyordu. 

1 / 5

Buick Roadmaster yeni V8 motor

Buick Roadmaster yeni V8 motor

Selectronic isimli 3 ileri otomatik şanzımana sahip Roadmaster modelinde 236 HP gücünde 5,2 litrelik V8 motor yer alıyordu. GM’in markalarında görev yapan bu V8 motorun yenilikleri arasında süzgeçli yağ pompası, sağlamlığı arttırılan krank mili yatakları, tasarımı değişen pistonlar ve elden geçirilen çift boğazlı karbüratör vardı. Bu araç 1834 kg ağırlığına rağmen 180 km/s’ye ulaşıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 9.0 saniyede tamamlıyordu. 

1 / 5

Buick Roadmaster heybetli tasarımı ve detaylarıyla da öne çıkıyor

Buick Roadmaster heybetli tasarımı ve detaylarıyla da öne çıkıyor

Amerikan otomobillerinin yıldızının parladığı 1950’li yıllarda General Motors çatısı altında tasarlanan Buick Roadmaster modeli, güçlü motorları, geniş iç mekanı, heybetli tasarımı ve dayanıklı şasisi ile öne çıkıyordu. Roadmaster çamurluklarında bulunan 4 küçük daire şeklinde hava girişi, nikelajlı tampon ve panjuruyla dikkat çekerken, şerit şeklinde uzanan katmanlı tasarımıyla da heybetli bir araçtı. Amerikan otomobillerinin yıldızının parladığı 1950’li yıllarda General Motors çatısı altında tasarlanan Buick Roadmaster modeli, güçlü motorları, geniş iç mekanı, heybetli tasarımı ve dayanıklı şasisi ile öne çıkıyordu. 

2 / 5

Buick Roadmaster yenilikleriyle de iddialıydı

Buick Roadmaster yenilikleriyle de iddialıydı

Roadmaster’ın da hidrolik direksiyon, elektrikli açılıp kapanan camlar, hidrolik takviyeli fren sistemi gibi dönemin ilerisindeki yenilikler vardı. Ayrıca elektrikli olarak ileri geri hareket eden koltuklar da bu aracın yenilikleri arasında yer alıyordu.

4 / 5

Buick Roadmaster konforlu bir model

Buick Roadmaster konforlu bir model

Bağımsız çift salıncaklı ve helezon yaylı ön süspansiyonlar yer alırken arkalarda ise helezon yaylar vardı. Bu sayede konforlu bir sürüş sunan Roadmaster’da bulunan viraj demir çubukları da aracın sürüş keyfini arttırıyordu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.