otohaber_logo
Haberler
Formula 1 Kanada GP’si Tarihe Geçti
McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Kanada’da kazanarak sezonun ilk galibiyetini elde ederken genel klasman liderliğine de yükseldi. Bu yarış, sezon içindeki yedi yarışta yedi farklı pilotun birinci olmasıyla tarihe geçti.
Formula 1 Kanada GP’si Tarihe Geçti

Montreal'deki 4.361 metrelik Circuit Gilles Villeneuve pistinde 70 tur üzerinden yapılan ve toplam 305.270 metrelik yarışta, damalı bayrağı ilk gören isim Lewis Hamilton oldu. Hamilton'ı Lotus-Renault'nun Fransız pilotu Romain Grosje ikinci, Sauber'in Meksikalı pilotu Sergio Perez de üçüncü olarak takip etti.

Geçtiğimiz sezonlarda F1 ile ilgili eleştirileri bu yıl yapabilmek mümkün değil. 2012 sezonunun yedinci yarışında, Hamilton'ın zaferiyle birlikte, yedi yarışta, yedi farklı birinci söz konusu oldu. Özellikle son 20 turda müthiş bir tempo yakalayarak, 5 saniye gerisine düştüğü Alonso'nun 13 saniye önünde yarışı tamamlayan Hamilton, beklediği zafere Kanada'da ulaştı. DRS, bu yarışın kaderini belirledi de diyebiliriz. Nitekim Michael Schumacher bir kez daha şanssız bir yarışa, bu kez DRS arızası ile veda etti.

Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso, podyumu paylaşan ilk üç isim arasında en hızlı ilk pit stop'u yapan isim olmasına ve hatta tek pit stop stratejisi uygulamasına rağmen, DRS alanında Hamilton'a geçilmekten kurtulamadı. Massa iyi başladığı yarışta, tırmanışa geçtikten sonra attığı spinle, iyi bir sonuç alma şansını kaybetti. Kanada'da Grosjean ve Perez, bir süredir devam eden şansızlık çemberlerini kırmış oldular. Perez'in sert lastikle başlayıp tek pitle, depo boşaldıktan ve pistin yol tutuşu arttıktan sonra süper yumuşak lastiğe geçmesi ve bu lastikle 30 turu tamamlaması, tam da büyük takımların seveceği türden bir istikrar ve sorunsuz sürüş gösterisiydi. Öte yandan Grosjean, sert lastikle tam 49 turu tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. Mark Webber, Monaco'nun aksine Kanada'da gerçekten sönük bir yarış çıkardı.

Raikkonen, Kobayashi, Massa üçlüsü yarışı, puan barajında ama takım arkadaşlarının gölgesinde tamamladılar.

Yarışın başlarında beşinci giden Di Resta, süper yumuşak lastiklerin çabuk aşınması, daha sert olan hamurla da yol tutuşun bulunamaması nedeniyle puan alamadı. Williams ve Toro Rosso, yine eski takımlar arasında son sıraları paylaştı. Formula 1'de sıra şimdi Valencia'da koşulacak olan Avrupa GP'sinde.

FIA F1 Dünya Pilotlar Klasmanı

Sıra Pilot Puan
1 Lewis Hamilton 88
2 Fernando Alonso 86
3 Sebastien Vettel 85
4 Mark Webber 79
5 Nico Rosberg 67

FIA F1 Dünya Takımlar Klasmanı

Sıra Takım Puan
1 Red Bull Racing 88
2 VDFONE McLaren Mercedes 86
3 Lotus F1 Team 85
4 Scuderia Ferrari 79
5 Mercedes AMG Petronas 67

FIA F1 Kanada GP'si Genel Klasmanı

Sıra No Pilot Takım Tur Sayısı Zaman Grid
1 4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 70 1:32:29.586 2
2 10 Romain Grosjean Lotus-Renault 70 +2.5 sn 7
3 15 Sergio Perez Sauber-Ferrari 70 +5.2 sn 15
4 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 70 +7.2 sn 1
5 5 Fernando Alonso Ferrari 70 +13.4 sn 3

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.