otohaber_logo
Haberler
Dostluk ve Barış Rallisi İstanbul'da
16’ncı Europa-Orient Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin Türkiye etabı 12 Mayıs’ta İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’n da gerçekleştirilen törenle start aldı.
Dostluk ve Barış Rallisi İstanbul'da



T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'nın himayesinde TÜVTÜRK'ün desteği ile düzenlenen Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye etabı İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda verilen startla başladı.
Bu yıl 16'ıncısı gerçekleştirilen rallinin Türkiye etabının start törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı'ya İstanbul Valiliği Vali Yardımcısı Niyazi Erten'in, TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören, Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, Europa-Orient Rallye Derneği Başkanı Wilfred Gehr katıldı.
Ülkemizin turistik, doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtımına katkılar sağlayan Ralliye, yarışmacılar değeri 1.111 Euro'nun altında eski araçlar katılabiliyor. Rallide takımların güzergah boyunca otoyola çıkmalarına izin verilmiyor. Zaman ya da hıza dayalı bir mücadelenin olmadığı Dostluk ve Barış Rallisi'nde yarışmacılar rota üzerinde belirlenen sosyal ödevleri yerine getirmeye çalışıyorlar. Ralliye bu yıl 8 ülkeden 40 otomobil ve 80 yarışmacı yer alıyor.
İstanbul'dan sonra Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin, Antalya güzergahını izleyecek ralli Türkiye güzergahının ardından İsrail ve Filistin'den sonra Ürdün'de son bulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.