otohaber_logo
Haberler
VW’den elektrikli pikap projesi
VW, özellikle Amerika pazarı için elektrikli pikap tasarlayıp üretmeyi planlıyor.
VW’den  elektrikli pikap projesi

VW Grubu tarafından geliştirilmesi planlanan tam elektrikli pikap modelleri Scout markası altında özellikle Amerika'da satılacak. Bu aracın 2026'da üretimine başlanması ve yılda 250.000 adet imal edilmesi planlanıyor. Şu an netlik kazanmayan bu projede üretilecek olan Scout modellerinin VW Amarok ile aynı boyutlarda olacağı belirtiliyor.

Scout adı ise IH markasından geliyor. IH yani International-Harvester'ın (IH'nin) model yelpazesindeki Scout modeli 1961 ile 1980 yılları arasında üretildi. SUV ile pikap seçenekleri olan bu model Jeep, Ford ve Chevrolet ile rekabet ediyordu. Ancak IH markası 80'lerin başlarında zarar etmeye başlayınca kademeli olarak satıldı. IH'nin tarım makineleri grubunu satıldı. Kamyon grubu ise 1986'da el değiştirdi ve Navistar International Corparation ismini aldı. Navistar markasının yüzde 16,6'lık hissesi ise Şubat 2017'de VW Grubu bünyesindeki Traton'a ait oldu. Özetle VW, IH Scout'ın isim haklarında Scout model adını elinde bulunduruyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.