otohaber_logo
Haberler
Türkiye'nin yeni minibüsü Hyundai Staria
Hyundai’nin 9 kişilik Staria modeli 177 HP gücünde 2,2 litrelik dizel motor ve 8 ileri otomatik şanzımana sahip. Hyundai Staria’nın fiyatı 659.900 TL’den başlıyor.
Türkiye'nin yeni minibüsü Hyundai Staria









Hyundai Staria tasarımı, teknolojileri ve iç hacmiyle pazara iddialı bir giriş yaptı. Staria dış tasarımı, sade ve modern çizgileriyle iddialı bir görünüme sahip Uzaydan bakıldığında, gün doğarken oluşan dünyanın silüeti, yeni MPV'nin tasarımına da ilham kaynağı oldu.

Önden arkaya doğru uzanan akıcı tasarım, öne çıkıyor. Bir eğri hareketiyle önden arkaya doğru uzanan tasarım felsefesi, uzay mekiği ve yolcu gemisinden ilham alıyor. Staria'nın farlarının tasarımı da görünümünü güçlendiriyor. Alçaltılmış gövde yapısı iddialı görünmesini sağlarken büyük panoramik camlar da iç mekana ferahlık katıyor


Dış tasarımında uzaydan etkilenen Staria'nın iç mekanında da yolcu gemisi salonundan esinlenildi.

Sürücü odaklı kokpitte 4,2 inç renkli dijital gösterge ve 8 inç dokunmatik orta ön panel bulunuyor. Kablosuz şarj özelliği sunan bu aracın her koltuk sırasında USB şarj girişleri var. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, elektronik park freni, otomatik önle arka klimayla geri görüş kamerası da sunan Staria'da 3+3+3 oturma düzen var. 60/40 oranında katlanabilen koltukların minder kısımları da üst tarafa doğru yatırılarak ekstra alan sağlanıyor. Arka sıradaki tüm koltukların bel kısımları da yatırıldığı zaman koltuklar çıkarılmadan da kargo alanı elde ediliyor. Bagaj hacmi 831 litre olan bu araçta arka sıradaki koltuklar kaydırıldığında 1.303 litre hacim sunuluyor. Önden çekişli olan Staria'da görev yapan 177 HP güç ile 430 Nm tork üreten 2,2 litrelik CRDi motorla birlikte 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman var. Staria'da siyah, gri, krem, gri ve mavi renk seçenekleri var.


MURAT BERKEL
Hyundai Assan Genel Müdürü
Hyundai markası tüm dünya çapında büyük bir değişim ve gelişim içinde. Dünyanın en hızlı büyüyen markalarından biriyiz. Marka olarak geleneksel üretici olmaktan uzaklaşıp insanoğlunun geleceğine yön veren ve hayatlarımızı her alanda kolaylaştıran mobilite çözümleri sağlayan bir marka olma yolunda da hızla ilerliyoruz. Bu doğrultuda; 2022'deki ikinci yeniliğimiz olan 9 koltuklu Staria ile uzun bir süredir yer almadığımız MPV segmentine tekrar merhaba diyoruz. Farları sayesinde farklı tasarımıyla, tüm yolcularına rahat ve konforlu bir yolculuk sunan kullanışlılığıyla, yüksek kalitesiyle, yeni yaklaşımlar sağlayan teknolojik özellikleriyle ve Türk aile yapısına uyan geniş iç hacmiyle Staria Türkiye'de önemli bir fark yapacağına inanıyoruz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.