otohaber_logo
Haberler
Cupra'dan yenilik bombardimani
Cupra tarafından İspanya'da düzenlenen etkinlikte Tavascan, Terramar ve UrbanRebel isimli seri üretime yakın üç farklı SUV konsepti tanıtıldı.
Cupra'dan yenilik bombardimani

Yeni model yatırımlarını hızlandıran ve pazar payını her geçen gün arttıran Cupra markasının, İspanya'da düzenlenen etkinlikte seri üretime yakın üç yeni SUV konsepti gösterildi. Yeni SUV'lardan Tavascan ve Terramar 2024'te, UrbanRebel modelinin ise 2025'te Avrupa'da satışa sunulması planlanıyor.

Tanıtılan ilk model olan Terramar, 4.500 mm uzunluğa sahip. Kompakt sınıfta bulunan bu modelin hibrit olacağı ve elektrikli motorla 100 km/s'ye ulaşacağı belirtiliyor.



Tavascan modelinde VW ID.4 GTX'de görev yapan 295 HP'lik elektrikli motor görev yapıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyede tamamladığı belirtilen bu aracın 480 km menzili bulunuyor. Batarya kapasitesi ise 77 kWh olarak açıklandı.



Cupra UrbanRebel modeli sportif görünümü ve çevreciliğiyle de öne çıkıyor. Uzunluğu 4.030 mm olan bu aracın 440 km menzile sahip olduğu belirtiliyor. 226 HP gücündeki elektrikli motora sahip olan UrbanRebel modeli, 6,9 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor.



Cupra CEO'su Wayne Griffiths yaptığı açıklamada Cupra'nın 2025 yılına kadar pazara sunacağı yeni nesil kahramanlarının tamamını sergiliyoruz. Hedefimiz 2025 yılına kadar yılda 500.000 adet araç satışı gerçekleştirmek ve uluslararası yeni pazarlara genişlemenin yanı sıra yeni segmentlere dahil olmaya devam etmek. Cupra Tribe bu hedeflerin gerçekleşmesini sağlamak konusunda son derece kararlı. Bizim için önemli olan insandır, çünkü nihayetinde, markayı marka yapan da insanlardır. Tam olarak nereye gitmek istediğimizi biliyoruz ve size söz veriyorum pazara sunacağımız her bir model, sıkıcı olmayacak, yolculuğumuzda bir adım önde olacak. Kendimize sadık kalacağız ve otantik olacağız, Cupra Tribe'ın ruhu budur. Bunu her zaman yaptığımız gibi Cupra tarzında yapacağız. Gelecek elektriktir. Gelecek Cupra'dır. "


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.