otohaber_logo
Haberler
Hangi Lüks Alman Daha Çok Sattı?
Mercedes, BMW ve Audi arasındaki birincilik mücadelesinde yılın ilk yarısında sürpriz bir sonuç ortaya çıktı.
Hangi Lüks Alman Daha Çok Sattı?

Mercedes-Benz, yılın ilk yarısında BMW'yi geride bırakmayı başardı. 2005'ten beri ilk kez BMW'den fazla satış yapmayı başaran Mercedes-Benz, geçtiğimiz yıla göre yüzde 12 artan satış adediyle toplamda 1 milyon araç sattı. BMW ise yüzde 5.8'lik bir artışla 986.557 adet sattı. BMW'nin 20.062 adet fazla araç satarak Mercedes, 2016 yılının ilk yarısında en çok satan lüks Alman marka olmayı başardı. Üçüncü sırada ise yine satışlarını 5.6 oranında arttıran Auidi geldi. Audi, ilk 6 aylık periyotta 953.200 adet araç satmayı başardı.

BMW'nin 100'üncü yılında onu yenmeyi planlayan Mercedes ikinci periyota bir adım önde girerken, Audi'de en çok satan lüks otomobil markası olmayı planladığını açıklamıştı. Bu üç marka arasındaki rekabet hem ikinci yarıda hem de önümüzdeki yıllarda daha da kızışacağa benziyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.