otohaber_logo
Haberler
Tamamen yenilenen Toyota Prius tanıtıldı
İlk olarak Japonya’da tanıtılan yeni Toyota Prius değişen boyutları, coupe tasarımı, hibrit sistemi ve diğer detaylarıyla daha iddialı, çevreci, performanslı ve bir model olarak yollara çıkacak.
Tamamen yenilenen Toyota Prius tanıtıldı
1 / 8

Yeni Toyota Prius

Yeni Toyota Prius

Dünyanın seri üretim ilk hibrit otomobili olarak 1997'de yollara çıkan Toyota Prius'un beşinci nesli önce Japonya'da tanıtıldı. Avrupa pazarında sadece Plug-in Prius yani kablolu şarj edilebilir hibrit olarak satılacak olan bu aracın Avrupa versiyonunun Aralık ayında tanıtılacağı ve 2023 yılının bahar aylarında yollara çıkacağı belirtiliyor..

2 / 8

Sportif tasarım

Sportif tasarım

Coupe tasarımlı yeni nesil Prius'ta ince aydınlatma grubu, stop lambaları ve Prius yazısı dikkat çekerken hafif şişkin arka çamurlukları da bu aracın daha dinamik görünmesini sağlıyor. Yeni Prius'un dingil mesafesi 50 mm uzayıp 2750 mm oldu. Uzunluğu ise 46 mm azalan bu aracın genişliği 22 mm arttı..

3 / 8

Sportif tasarım

Sportif tasarım

4 / 8

Güneş paneli sunulacak

Güneş paneli sunulacak

Yeni Prius’ta bulunan 13,6 kWh kapasiteli lityum iyon bataryaları sayesinde bu aracın elektrikli sürüş özelliğinin, dördüncü nesline göre yüzde 50 arttığı söyleniyor. Prius'un tavanında yer alan güneş panelleri de, bataryanın şarj olmasını destekliyor. Güneş panelleri isteğe bağlı olarak sunulacak.

5 / 8

6 / 8

Yeni nesil güvenlik sistemleri

Yeni nesil güvenlik sistemleri

Ayrıca bu araçta Toyota Safety Sense özelliği de görev yapıy.

7 / 8

Tamamen yeni iç mekan

Tamamen yeni iç mekan

Sürüş yüksekliği (koltuk seviyesi) 50 mm alçalan Prius'un iç mekanında işçilik ve malzeme kalitesinin arttığı belirtiliyor. Yatay çizgilerin hakim olduğu iç mekanda 7 inç TFT LCD gösterge paneli ve devasa multimedya ekranı bulunuyor.

8 / 8

Yeni nesil platform

Yeni nesil platform

Plug-in Prius, Toyota'nın TNGA (GA-C) platformu üzerinden geliştirildi. Yakıt tankı ve bataryanın konumunda yapılan geliştirmeler sayesinde bu aracın ağırlık merkezinin yere yaklaştığı belirtiliyor. Plug-in Prius yani yeni Prius'ta 148 HP gücünde 2.0 litrelik benzinli motor ile 160 HP'lik elektrikli motor görev yapıyor. Bu araç, 223 HP sistem gücü sunuyor. Prius'ta elektrikli motorun benzinliden daha güçlü olması sayesinde özellikle şehir içinde sıfır emisyonlu (elektrikli) sürüş sunacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Prius 6,7 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor..

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.