otohaber_logo
Haberler
1 milyonuncu Fiat Egea üretildi
Fiat Egea ailesinde 1 milyonuncu Egea, Egea Cross Hybrid olarak üretim bandından indirildi.
1 milyonuncu Fiat Egea üretildi

Tofaş Fiat'ın 1,2 milyar dolarlık yatırımla geliştirdiği ve Bursa'da üretilen Fiat Egea ailesi, ilk kez 2015 yılında Fiat Egea Sedan ile ülkemizin yollarına çıktı. Zaman içerisinde eklenen gövde seçenekleri sayesinde Egea ailesi 2019'dan itibaren ihraç edilmeye başlandı. Egea ailesi bugüne kadar 590.000 adetten fazla ihraç edilerek Türkiye ihracatına çok önemli bir katkı sağlamaya devam ediyor. Tofaş'ta toplam üretilen araç sayısı ise 6,8 milyonu aştı.

1 / 2

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu

"Egea, farklı müşteri ihtiyaçlarına yönelik gövde seçenekleri, sınıfının en üst seviyesindeki sürüş özellikleri, hibrit motor seçeneği, tasarım ve teknolojinin ayrıcalıklarına geniş kitlelerin ulaşabileceğini ispatladı. Lansmanından bugüne yenilenen, sürekli büyüyen ürün yelpazesiyle bir başarı hikayesi oldu. Türkiye'de tek olan bağlanabilirlik teknolojisi Fiat Connect liderliğimizi pekiştirdi. Egea, başından itibaren Tofaş imzasını taşıyan küresel bir ürün projesi olarak şirket tarihimizde ve otomotiv sanayiinde özel bir yere sahip.” 

2 / 2

1 milyon adet Fiat Egea

1 milyon adet Fiat Egea

Fiat Egea ailesinin 1 milyonuncu otomobili olan Egea Cross Hybrid üretim bandından indirildi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.